Πρώτο βραβείο για την ORamaVR και το ΙΤΕ για το καινοτόμο λογισμικό εκπαίδευσης χειρουργών σε εικονική πραγματικότητα | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία “Best Societal Impact” απέσπασε η startup του ΙΤΕ «ORamaVR», σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στον κόσμο, την Augmented World Expo 2019 (AWE 2019) η οποία έλαβε χώρα στην Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια 28-31 Μαΐου 2019 (https://www.awexr.com/usa-2019). Η ORamaVR, βραβεύθηκε για το καινοτόμο λογισμικό εκπαίδευσης χειρουργών σε εικονική πραγματικότητα που έχει αναπτύξει ως το τεχνολογικό επίτευγμα με το μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική start up συμμετέχει στην έκθεση αυτή.

«Είναι μια ακόμη μεγάλη αναγνώριση για την ιατρική τεχνολογία εκπαίδευσης σε εικονική πραγματικότητα της ORamaVR. Ανάμεσα στις διακόσιες εταιρείες που συναγωνίστηκαν για τα βραβεία αυτά, νικητές σε άλλες κατηγορίες ήταν μεγαθήρια όπως η Facebook (Snap) και η Magic Leap. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια ελληνική εταιρεία να βρίσκεται τόσο ψηλά σε μια παγκόσμια κατάταξη υψηλής τεχνολογικής εμβέλειας.» δήλωσε ο καθηγητής Γεώργιος Παπαγιαννάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Υπεύθυνος Τεχνολογίας ORamaVR.

Η ORamaVR (http://www.oramavr.com) είναι μια καινοτόμα εταιρεία έντασης γνώσης/τεχνοβλαστός (startup) η οποία υποστηρίζεται από θεσμικό επενδυτή (PJ Tech Catalyst). Εστιάζει στον μετασχηματισμό της ιατρικής εκπαίδευσης (γνώση) και της κατάρτισης (δεξιότητες) μέσω της καινοτόμας προσομοίωσης εικονικής πραγματικότητας και της μεταφοράς δεξιοτήτων από τον εικονικό στον πραγματικό χειρουργικό χώρο. Έτσι μειώνονται τα χειρουργικά λάθη βελτιώνοντας την εκμάθηση των επεμβάσεων. Συν-ιδρυτές της είναι ο καθ. Γιώργος Παπαγιαννάκης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), ο καθ. Ελευθέριος Τσιρίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ο καθ. Πάνος Τραχανιάς (Πανεπιστήμιο Κρήτης) καθώς και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

"Sponsored links"

Δείτε το video παρουσίασης της ORamaVR:

Πληροφορίες

Δρ. Γεώργιος Παπαγιαννάκης,

Συν-ιδρυτής, Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος, Υπεύθυνος Τεχνολογίας ORamaVR

Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιου Κρήτης

Συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ Ινστιτούτου Πληροφορικής – ΙΤΕ

+30 2811 392715

george@oramavr.com

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις