17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πρ. Παυλόπουλος: Κοινός αγώνας για να βγούμε από το τέλμα

Ημερομηνία:

Την ανάγκη ενός κοινού αγώνα ώστε “ο τόπος να βγει από αυτό το τέλμα” και ο λαός “να γνωρίσει και την περηφάνια και την ελπίδα” υπογράμμισε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί από την Ελλάδα για να αποκατασταθούν οι αξίες στην Ευρώπη.

“Η Ευρώπη εδώ και καιρό έχει χάσει μεγάλο μέρος από τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε. Πάνω στις οποίες οι ιδρυτές της και κυρίως ο άνθρωπος που σημάδεψε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ονειρεύτηκαν την Ευρώπη. Φαίνεται ότι ο τελευταίος επιζών από τους μεγάλους ηγέτες, ο Χέλμουτ Σμιτ, όταν αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είπε συγκλονιστικά πράγματα για τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ευρώπης”, πρόσθεσε.

Υποδεχόμενος τον κ. Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται “ψυχραιμία, ενότητα και υπευθυνότητα” και πως μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει και από τα τρία.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι στη συνάντηση ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρότασή του, την οποία χαρακτήρισε “εξαιρετικά τιμητική” αλλά και πρόταση ευθύνης.

Όπως είπε, τού δίνεται η δυνατότητα να συμβάλει “σε αυτόν τον αγώνα που αφορά την έξοδο της χώρας από την εφιαλτική κρίση και να μπορέσουμε να αγωνιστούμε όχι μόνο για την πατρίδα και τον λαό μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη, γιατί μέσα από τον αγώνα της Ελλάδας η Ευρώπη μπορεί να ξαναβρει τις αξίες τις οποίες οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει χάσει. Αυτές τις αρχές, αυτές τις αξίες μπορούμε να υπερασπιστούμε ως Έλληνες και ταυτοχρόνως να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον. Αυτή είναι η βασική αρχή την οποία θα υπηρετήσω”.

megatv.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ