27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πυκνώνουν οι σκιές της κυβέρνησης για την κάλυψη της υπερκοστολόγησης στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

Ημερομηνία:

Σημαντικά ερωτήματα που παρέμειναν αναπάντητα απηύθυνε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης προς το υπουργείο Υγείας, και ειδικότερα του υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, για το σκάνδαλο υπερκοστολογήσεων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), κατηγορώντας την κυβέρνηση πως καλύπτει τα σκανδαλώδη πεπραγμένα της διοίκησής της, που φέρονται να έχουν κόστος που ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

«Γιατί δεν το κάνουν άλλα Υπουργεία αυτό; Το ΥΠ.ΕΣ. δεν προχώρησε σε αγορές μέσων ατομικής προστασίας; Εκεί γιατί δεν το εξαιρούν και το εξαιρείται εσείς; Καταλαβαίνετε τι νομοθετείτε; Ότι εάν κάποιος που του κάναμε απευθείας ανάθεση, μόνο αυτός μπορεί να μας τα φέρει σε 10 μέρες. Αν δε μας τα φέρει, δεν τρέχει τίποτα, μπορεί να τα φέρει αργότερα. Μπορεί να τα φέρει και τώρα – που θα τα πάρει σε πολύ χαμηλότερη τιμή- και θα τα πληρωθεί με τις σκανδαλώδεις τιμές που είχατε βάλει».

Με αυτόν τον τρόπο κάλεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη να πάρει θέσει για όσα σοβαρά καταγγέλλονται για τα πεπραγμένα της 6ης ΥΠΕ, καθώς μεγάλες δαπάνες της Περιφέρειας εξαιρέθηκαν από τον έλεγχο των συμβάσεων που προβλέπονται από τον νόμο.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι με το άρθρο 31 που συζητήθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, το οποίο και αφορά στις κυρώσεις των ΠΝΠ για τον κορονοϊό, η κυβέρνηση μεθοδεύει να «καθαρίσει» τα πεπραγμένα και τις πρακτικές του κ. Καρβέλη, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Όπως αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, μία διάταξη του άρθρου 31 το υπουργείο Υγείας καταργεί τον έλεγχο σε επίπεδο Ελεγκτικού Συνεδρίου (άρθρο 35/4129 του 2013 που προβλέπει τον έλεγχο των συμβάσεων), μιας δαπάνης της οποίας το ύψος φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

«Σας καλώ να αποσύρετε τη διάταξη ή να το επιβάλλετε σε όλα τα Υπουργεία. Ουσιαστικά δίνετε νομική κάλυψη στον κ. Καρβέλη! Το γεγονός ότι παρήγγειλε στολές υψηλής προστασίας με 18 € (ενώ στην 1η ΥΠΕ έκαναν το ίδιο με 8 €) και έλεγε πως θα τις φέρει μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν τις έφερε, του δώσατε παράταση και τώρα νομιμοποιείται να μην τα έχει φέρει ακόμα και τώρα! Αυτό είναι βάζω πλάτη στο πλυντήριο»!

Αναπάντητες έμειναν και οι εγκλήσεις για το ζήτημα των προσωρινών μεταθέσεων των ιατρών με το άρθρο 33, το οποίο τους κρατά στις θέσεις τους, με σοβαρές αιχμές για ευνοιοκρατία, και μάλιστα προς το πρόσωπο του βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη.

Απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό, ο Π. Πολάκης συνέχισε «…και δε μου λέτε κ. Κοντοζαμάνη, γιατί τον κ. Καλοφωλιά, που είχε μετακινηθεί στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσία, ενώ υπήρχαν γιατροί στην Κυπαρισσία, τώρα τον ξαναγυρνάτε πίσω; Μήπως για να γίνει διευθύντρια κάποια συγγενής του κ. Χρυσομάλλη;», με τον τελευταίο αρχικά να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ στη συνέχεια αποδέχτηκε πως η διευθύντρια του νοσοκομείου είναι κουμπάρα του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόροι, φόροι, φόροι παντού! Και κουράγιο παλληκάρια… Σύνταξη στα 72

Μας τους ανακοινώνουν τόσο απλά στα δελτία ειδήσεων. Τόσο...

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...