15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Πυρά» Ξανθού για τα γηροκομεία: Κανένα σχέδιο πρόληψης – Η κυβέρνηση παρεμβαίνει μόνο «πυροσβεστικά»

Ημερομηνία:

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που έχουν ληφθεί στα γηροκομεία και τις κοινωνικές δομές εξαπέλυσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός, μετά τα 40 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Από την αρχή της πανδημίας είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης διασποράς κρουσμάτων με SARS-CoV-2 σε κλειστές δομές και πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας, όπως οι φιλοξενούμενοι σε γηροκομεία, προνοιακά ιδρύματα, προσφυγικά camps, οι άστεγοι, οι τοξικοεξαρτημένοι κλπ. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο στοχευμένων προληπτικών ελέγχων του προσωπικού και των φιλοξενούμενων, ούτε ενισχυμένη υγειονομική εποπτεία των δομών.Για ακόμη μία φορά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά ήταν ανεπαρκή και καθυστερημένα. Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο η συρροή περιστατικών covid-19 σε τέτοιες δομές πληθαίνει καθημερινά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου κυνικά παραδέχθηκαν πως έχουν νοσήσει εργαζόμενοι εδώ και δύο εβδομάδες!», αναφέρει αρχικά στην δήλωσή του ο  Ανδρέας Ξανθός.

«Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου των Λοιμώξεων ( ECDC) συνιστά ως «κλειδί» για τον έλεγχο της πανδημίας τα εξής:Γρήγορο εντοπισμό κρουσμάτων με γενικευμένο testing, Επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού στο σύστημα Υγείας, Στοχευμένη πρόληψη σε ευάλωτα άτομα και στο υγειονομικό προσωπικό.Ας κινηθεί επιτέλους η κυβέρνηση με σοβαρό και συγκροτημένο τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, αντί να παρεμβαίνει «πυροσβεστικά» και εκ των υστέρων. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά», καταλήγει ο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ