25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Πυροτέχνημα χωρίς αντίκρυσμα η αναβίωση των 120 δόσεων από την κυβέρνηση των “αρίστων”

Ημερομηνία:

Με απόφαση της κυβερνησης, αναβιώνουν οι 120 δόσεις για οσους έχασαν τη ρύθμιση τους προηγούμενους μήνες. Η απόφαση αυτή έμοιαζε αναγκαία αφού χιλιάδες συμπολίτες μας βρέθηκαν σε οικονομική αδυναμία να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των δόσεων. Όμως, πλέον, οι 120 δόσεις δεν αρκούν.

Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς δεν αρκούσαν και πριν την πανδημία. Όμως, υπήρχε η ελπίδα μίας βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών, μίας προοπτικης για ένα μέλλον πιο ελπιδοφόρο. Όλα αυτά κατέρρευσαν την περίοδο της πανδημιας.

Δεν είναι οτι κατάρρευσε η οικονομική δραστηριότητα αλλά οτι για πολλούς τομείς της οικονομίας δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει στα πρότερα επίπεδα. Κι ως εκ τούτου, η επαναφορά του μέτρου των 120 δόσεων μοιάζει με δώρο άδωρο, σα μία ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει το φταίξιμο για την πολύ πιθανή αδυναμία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στους ίδιους τους πολίτες που θα βρεθούν σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους. Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Σε απλά ελληνικά, ότι λεφτά δε μπορείς να πάρεις απ’ αυτόν που δεν έχει… Όμως, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν δίνοντας μία μάχη μόνο για να κερδισουν τις εντυπώσεις. Επικοινωνιακά δηλαδή…

Και δεν το λέμε εμείς, το λέει ένα σημαίνων πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μπορεί να διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία επειδή οι θέσεις που εξέφραζε δεν ήταν “κομματικές”, όμως υπηρέτησε επί χρόνια και μέχρι το 2018 το κόμμα της Κεντροδεξιάς. Και αυτό ειναι προς τιμήν του.

Σήμερα, ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ επισημαίνει τα αυτονόητα που δε θέλουν να καταλάβουν ξανά στη Νέα Δημοκρατία. Οι 120 δόσεις δεν αρκούν. Δε μπορούμε απλά να γυρισουμε σε αυτό που ίσχυε πριν την πανδημία, γιατί η κατάσταση που πλέον έχει διαμορφωθεί είναι πολύ πολύ χειρότερη.

Τι μέτρα και δράσεις ζητά ο κ. Μίχαλος;

Πρώτα και κύρια το «κούρεμα» των χρεών του συνόλου των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και όχι η απλή παράταση των υποχρεώσεών τους στο μέλλον, καθώς αυτές όχι μόνο δεν πρόκειται να απομειωθούν, αλλά θα αυξάνονται συνεχώς εν μέσω της μεγάλης ύφεσης που διανύουμε.

Ζητά επίσης η Πολιτεία επιτέλους να ταχθεί δίπλα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες και όχι δίπλα στις τράπεζες ζητώντας την παρέμβασή της για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρηματιων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Γιατί αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο με τις τράπεζες αποδεικνύει την παρασιτική πλέον φύση τους αφού δυσχεραίνουν την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων που προωθούνται από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε και στα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 30 δις ευρώ που όλο ακούμε ότι έρχονται αλλά πουθενά δε φαίνονται. Πλέον, μοιάζει όλο και πιο πιθανή η προνομιακή μεταχειριση των ισχυρών πλούσιων βόρειων χωρών εις βάρος των χωρών όπως η Ελλάδα, που έχουν δεχθεί και τα πιο βαριά πλήγματα.

Τέλος, επισήμανε το αυτονόητο, ότι υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η συνέχιση εφαρμογης πολιτικών λιτότητας ή η όποια σκέψη επιβολής νέων μνημονίων θα είναι καταστρεπτική τη στιγμή όπου η κυβέρνηση και ο κεντρικός τραπεζίτης μας κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζουν “μονόδρομο τη συνέχιση των μνημονιακών “μεταρρυθμίσεων” μετά την πανδημία

Παραδοσιακά η παράταξη της Νέας Δημοκρατιας θεωρείται η παράταξη των επιχειρηματιών και του μεσαίου χώρου. Σήμερα όμως, εν μέσω μίας πανδημίας, τα μέτρα που λαμβάνει φαίνεται οτι οδηγούν στον οριστικό θάνατο τη μεσαία τάξη της χώρας. Εις οφελος ποιου;

Η αναβίωση των 120 δόσεων από μόνη της είναι ένα πυροτέχνημα χωρίς κανένα απολύτως αντίκρυσμα, μία κοροϊδία που καταντά ύβρις απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Και ελπίζουμε σύντομα να συνειδητοποιήσουν οι “άριστοι” κυβερνώντες μας το μέγεθος του ατοπήματος ώστε να μην τους αφησει ο λαός μας μεταξεταστέους.

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ