“Πωλειτισμός”: Γέμισαν πανό το Φρούριο Φιρκά ενάντια στη μεταβίβασή του στο Υπερταμείο | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στο Φρούριο Φιρκά από αρχαιολόγους και εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού που απεργούν για τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο χιλιάδων ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Η απεργία αφορά τους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενους σε υπηρεσίες του υπουργείου στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Έξω από το Φρούριο Φιρκά, στην είσοδο του Ναυτικού Μουσείου αναρτήθηκαν πανό που έκφραζαν την εναντίωσή τους στην μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο.

"Sponsored links"

Ένα πανό έγραφε “Πωλειτισμός” ενώ σε ένα άλλο αναφερόταν ότι “τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εμείς έχουμε – Δεν πωλείται”

Να σημειώσουμε ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σειρά άλλων πόλων και πιο συγκεκριμένα:

ΑΘΗΝΑ: 10.30 στην Ακρόπολη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11:00 στο Λευκό Πύργο
ΠΑΤΡΑ: 9:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 11:00 στο Μουσείο Ηρακλείου

Δείτε φωτογραφίες:

"Sponsored links"

Να σημειώσουμε ότι σε σχετικό κείμενο οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρουν ότι:

«Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση-παράδοση κτηρίων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της χώρας».

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία «όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις