«Πόλεμος» μετεωρολόγων – Αστεροσκοπείου για την τακτική του Αστεροσκοπείου να δίνει ονόματα σε φυσιολογικά καιρικά φαινόμενα

Κανένα σχόλιο

Καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το χτύπημα του «Ορέστη», του κύματος κακοκαιρίας που έρχεται από τα δυτικά, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα προβλήματα που δημιούργησε ο «Ξενοφώντας», μια διαμάχη μετάξύ μετεωρολόγων και Εθνικού Αστεροσκοπείου ξαναφουντώνει.

Η διαμάχη αφορά στην… ονοματοδοσία των ακραίων καιρικών φαινομένων, η οποία έχει αρχίσει από το 2017, ακολουθεί αλφαβητική σειρά και «νονός» είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το Αστεροσκοπείοέκρινε ότι μια κωδική ονομασία θα διευκόλυνε τις αρχές και θα εντυπωνόταν ευκολότερα στο μυαλό των πολιτών. Έτσι, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2017 και τον «Βίκτωρα», όταν ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό απειλεί τη χώρα, το Αστεροσκοπείο του δίνει και ένα όνομα, με αλφαβητική σειρά (μετά τον Βίκτωρα, ακολούθησαν η Γαλάτεια, ο Δαίδαλος, η Ευριδίκη, κοκ).

"Sponsored links"

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί ήταν εκείνοι που παραδοσιακά έδιναν ονόματα (παλιότερα γυναικεία, τώρα και ανδρικά) σε τυφώνες και τροπικές καταιγίδες. Τη συνήθεια αυτή την υιοθέτησαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πλέον η συνήθεια ήλθε και στη χώρα μας.

Ωστόσο, κάποιοι διαφωνούν με την απόφαση του Αστεροσκοπείου: είναι οι Έλληνες μετεωρολόγοι, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι λάθος να δίνονται ονόματα σε βαρομετρικά χαμηλά στη Μεσόγειο.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις