21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Πόλεμος» ξένων funds για ξενοδοχεία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Εμπλοκή παρουσιάζεται στην προσπάθεια του αμερικανικού επενδυτικού fund Hines, για την απόκτηση των δύο ξενοδοχείων της Μαμιδάκης Συμμετοχών στην Κρήτη, παρά την διάχυτη αίσθηση που υπήρχε ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου (κι ενώ οι πρώτες επαφές είχαν ξεκινήσει ήδη από το φθινόπωρο του 2018).

Ο λόγος για τις μονάδες Coral και Ερμής στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, οι οποίς τελούν υπό παραχώρηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιάρθρωσης του χρέους της Μαμιδάκης Συμμετοχών. Τα ξενοδοχεία Coral και Hermes, τριών και τεσσάρων αστέρων αντίστοιχα σήμερα, βρίσκονται στον κόλπο του Μιραμπέλου, επί της λεωφόρου Ακτή Κούνδουρου, εντός του αστικού ιστού της πόλης του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Η τελευταία εξέλιξη αφορά την «σφήνα», στην οποία φέρεται να έχει προχωρήσει η Bain Capital, γνωστή από την απόκτηση ενός εκ των χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα. Η Bain Capital έχει υποβάλλει και αυτή τη δική της προσφορά για τα δύο ξενοδοχεία και πλέον αναμένεται η τελική απόφαση των πιστωτριών τραπεζών και της Μαμιδάκης Συμμετοχών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και νέα βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά της Hines.

Άλλωστε είναι δεδομένη η πρόθεση της εταιρείας να ενισχύσει την έκθεσή της στον τουριστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ήταν μεταξύ εκείνων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική, αν και επί του παρόντος, πρόθεση του πωλητή (οικογένεια Στέγγου) φαίνεται να είναι η διαφορετική αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου. Σημειωτέον ότι η Hines ήταν και μεταξύ των συνομιλητών της οικογένειας Στέγγου και στην προ πενταετίας κίνηση για την πώληση του συγκροτήματος, που και εκείνη είχε άδοξη κατάληξη. Σημειωτέον ότι, όπως και στην περίπτωση του Grand Hyatt Athens, η Hines συνεργάζεται για την επένδυση αυτή στο Λασίθι με το εταιρικό σχήμα των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με το οποίο έχει συγκροτήσει στρατηγική συνεργασία για τις δραστηριότητές της στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι προ διετίας, η εταιρεί προχώρησε στην απόκτηση του ξενοδοχείου Grand Hyatt επί της Λεωφόρου Συγγρού, σε συνεργασία με την Henderson Park. Πρόκειται για το πρώην Ledra Marriott, συμφερόντων της οικογένειας Παρασκευαΐδη, το οποίο αποκτήθηκε το 2017, μέσω πλειστηριασμού, με το τίμημα να ανέρχεται σε περίπου 33 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η Hines επιχειρεί να αποκτήσει κι άλλες ξενοδοχειακές μονάδες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων (π.χ. Ρόδος).

economistas.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...