22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πόντος και Κρήτη γλεντάνε παρέα για πρώτη φορά στα Χανιά

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου (στις 20:00), στο 12ο-18ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Κουμπές) θα διοργανωθεί η πρώτη κρητοποντιακή βραδιά στα Χανιά, από το Σύλλογο Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία». «Έχουν γίνει κατά καιρούς συνεργασίες του Συλλόγου με άλλα κρητικά συγκροτήματα, αλλά η διοργάνωση κρητικού και ποντιακού προγράμματος επίσημα σαν εκδήλωση είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει εδώ στα Χανιά» αναφέρει στο pontos-news.gr ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου, Γιώργος Διαμαντής.

Η μεγάλη εκδήλωση θα έχει κατά κύριο λόγο φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού μέρος των εσόδων θα δοθούν για την ενίσχυση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χανίων (ΕΕΕΕΚ).

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς από την Κρήτη και τον Πόντο και να διασκεδάσουν με τους ήχους της ποντιακής και της κρητικής λύρας. «Ελπίζουμε ο κόσμος να αφήσει για λίγο τα προβλήματά του και να έρθει να διασκεδάσουμε παρέα. Γιατί “οι Κρητικοί και οι Πόντιοι όπου και να βρεθούνε, τσίπουρο πίνουν και ρακή και οι λύρες κελαηδούνε”!» συμπληρώνει ο Γ. Διαμαντής.

Εκτός των χορευτικών τμημάτων των διοργανωτών θα συμμετέχει και ο κρητικός σύλλογος «Τα Σφακιά» με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης. Συμπράττουν οι μουσικοί: Γιάννης Τσιτιρίδης και Στέλιος Ζημπιλιάδης στο τραγούδι, Θωμάς Μπαϊρακτάρης και Στέλιος Γεωργιάδης στη λύρα, Τάσος Ματσαρίδης στο αγγείο, Γιωργος Ζουρνατζίδης και Γιώργος Πετρίδης στο νταούλι, Στέλιος Γαζιώτης στα πλήκτρα, και ο Στέλιος Βαμβακάς στο κρητικό πρόγραμμα.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...