16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Πόρισμα καταπέλτης για την τραγωδία στο ΕΚΑΒ Κρήτης- Σαράβαλο το ασθενοφόρο!

Ημερομηνία:

Τα δύο πορίσματα που συνέταξαν ειδικοί εμπειρογνώμονες για την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Δεκέμβριο και βύθισε στο πένθος ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης συγκλονίζουν. 

Ειδικοί εμπειρογνώμονες τονίζουν πως θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η τραγωδία, αν το ασθενοφόρο δεν ήταν σαράβαλο…

Στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου η ανθρώπινη ζωή μοιάζει σαν ο αδύναμος συντελεστής σε μία μαθηματική εξίσωση, που προεξάρχοντα ρόλο έχουν το χρέος και οι περικοπές.

Υπηρεσίες ζωτικής σημασίας και το προσωπικό τους, αφήνονται στην τύχη τους, γιατί κατά την κυβέρνηση και τους δανειστές μας η συντήρησή τους κοστίζουν ακριβά…

Τελευταία απόδειξη αυτής της απρόσωπης, «αριθμολατρικής» πολιτικής το δυστύχημα στην Κρήτη, στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης, άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Μόνο που τα πορίσματα που συνέταξαν ειδικοί εμπειρογνώμονες αποδεικνύουν ότι θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η τραγωδία, αν το ασθενοφόρο που οδηγούσαν δεν ήταν σαράβαλο, όπως και πολλά άλλα παρόμοια οχήματα, καθώς και περιπολικά, όπως έχουν καταγγείλει εντόνως αστυνομικοί.

Τι λένε τα πορίσματα

Τα δύο πορίσματα απαντούν σε βασικά ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα και καταλήγουν ότι οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει, όχι όμως με ένα τέτοιο ασθενοφόρο και υπό τις προϋποθέσεις που για χρόνια αυτό λειτουργούσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νέα Κρήτη που δημοσίευσε τα πορίσματα, το μικρό επιβατηγό, το οποίο συγκρούστηκε με το μοιραίο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το ασθενοφόρο. Οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν:

– Ότι το αριστερό ψαλίδι του ασθενοφόρου έσπασε σε δύο σημεία, καταρρέοντας έτσι η εμπρόσθια γέφυρα και ό,τι συγκρατούσε μαζί με το σύστημα εξάτμισης – καταλύτη.

– Ότι το ρεζερβουάρ είχε ανοίξει σε τρία σημεία και μάλιστα ότι ο λαιμός του, που είναι η είσοδος του καυσίμου που βρίσκεται μπρος και πάνω από το αριστερό φτερό, είχε στην κυριολεξία κοπεί!

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι και στα δύο οχήματα διαπιστώθηκε παλαιότητα ελαστικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι εμπειρογνώμονες, με βάση τις ταχύτητες, το είδος της πρόσκρουσης και την κατάληξή τους, είναι πεισμένοι ότι αυτά από μόνα τους ήταν αιτία για ένα σοβαρό συμβάν αλλά όχι για θανατηφόρο τροχαίο. Το κλειδί ήταν το είδος του καυσίμου, το είδος και η θέση του ρεζερβουάρ, το σπασμένο αριστερό ψαλίδι και η θέση που κατέληξε το ασθενοφόρο.

Συγκλονίζει ο πατέρας του διασώστη του ΕΚΑΒ

"google ad"

«Να προσευχηθούμε να είμαι ο τελευταίος πατέρας που χάνει το παλικάρι του. Είναι κρίμα η Κρήτη να χάνει τέτοιους επιστήμονες», είπε με σπαραγμό ψυχής ο πατέρας του διασώστη του ΕΚΑΒ, Βαγγέλη Κελαράκη που έχασε τη ζωή του μέσα στο τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη.

Το ασθενοφόρο στο οποίο επέβαινε και ο Δημήτρης Βουρβαχάκης, ο οποίος και εκείνος βρήκε τραγικό θάνατο, τυλίχτηκε στις φλόγες, στην εθνική οδό, ενώ ήταν καθ’οδόν προς το Ρέθυμνο για εκπαίδευση.

Ο Χρήστος Κελαράκης μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9.84, επισήμανε ότι «η Κρήτη που τόσα προσέφερε και προσφέρει είναι τραγικό να χάνει τα παιδιά της» , τονίζοντας και ο ίδιος το γεγονός ότι, αν υπήρχε μια διαχωριστική νησίδα στο σημείο, όπου έγινε το μοιραίο τροχαίο, πολλά από τα ατυχήματα που έχουν συμβεί, τόσο εκεί, όσο και σε όλο το μήκος του Βόρειου Οδικού άξονα δε θα ήταν θανατηφόρα.

«Να προσευχηθούμε να είμαι ο τελευταίος πατέρας που χάνει το παλικάρι του. Είναι κρίμα η Κρήτη να χάνει τέτοιους επιστήμονες. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλοι μαζί, Περιφέρεια, Βουλευτές , ο λαός, να βοηθήσουμε για να φτιαχτεί αυτός ο δρόμος. Είμαι 80 χρονών και τα τελευταία 40 χρόνια ακούω συνεχώς να καταπίνει αθώα παιδιά. Να αφήνει χήρες γυναίκες. Ορφανά παιδιά. Να σκορπά τον πόνο και τη λύπη. Είναι αμαρτία να χάνονται αθώοι  άνθρωποι. Σώστε την Κρήτη μας. Κινδυνεύει», είπε χαρακτηριστικά ο τραγικός πατέρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...