Η Κρήτη το 1979 μέσα από τη ματιά του φωτογράφου και Βενεδίκτου Μοναχού Oswald Kettenberger

1 Σχόλιο

Η Κρήτη αλλάζει γρήγορα. Μέσα σε μόλις μερικές δεκαετίες η Κρήτη είναι ένας διαφορετικός τόπος με άλλους ανθρώπους.

Αυτό αποτυπώνεται και στο έργο του Γερμανού φωτογράφου δρόμου Oswald Kettenberger όπου το 1979 βρέθηκε στην Κρήτη και κατέγραψε με τη ματιά του μία Κρήτη που σήμερα είναι πολύ αλλοιώτικη.

Ο Oswald Kettenberger δεν είναι ένας συνηθισμένος φωτογράφος. Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1927 και από μικρός ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Δούλεψε σε μία ασφαλιστική ηλικία όμως σε μικρή ηλικία αποφάσισε να παρατήσει τα εγκόσμια και να γίνει μοναχός στο τάγμα του Αγίου Βενεδίκτου. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του το πέρασε στο μοναστήρι της Maria Laach. Έχασε την όρασή του στην ηλικία των 60 ετών, αλλά μέχρι τότε κατάφερε να δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο όγκο φωτογραφιών ιδιαίτερα από την Κρήτη που αγαπούσε τόσο πολύ.

"Sponsored links"

Το 1979, σε ηλικία 52 ετών βρέθηκε στην Κρήτη και κατάγραψε τη ζωή. Οι φωτογραφίες δρόμου του αποτελούν ένα σπάνιο ντοκουμέντο των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Η Ελένη Σημανδήδη ανέβασε κάποιες φωτογραφίες από το βιβλίο του “Es Lebe Alexis” και από αυτές επιλέξαμε κάποιες για να σας τις παρουσιάσουμε.

Δείτε τις:

"Sponsored links"

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Μιχάλης Πατσουράκης

    Σας συγχαίρω για την δημοσίευση των σημαντικών αυτών φωτογραφιών!!

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις