15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πότε έρχεται το Αφρικανικό χαμηλό στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε τη κίνησή του προς τα νότια της Κρήτης το Αφρικανικό χαμηλό, που το πρωί της Τρίτης 14/01 βρίσκεται στις ακτές της Λιβύης. Κατά τις επόμενες ώρες, βροχές αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, ενώ από την νύχτα της Τρίτης 14/01 προς Τετάρτη 15/01 τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο Νότιο και αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης 15/01, κατά κύριο λόγο στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Νότιες Κυκλάδες, ενώ ασθενέστερες βροχές θα σημειωθούν την ίδια ημέρα στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Φαινόμενα αναμένονται και την Πέμπτη 16/01, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 15/01.

Τα Αφρικανικά χαμηλά αυτού του τύπου δημιουργούνται στην υπήνεμη πλευρά της οροσειράς του Άτλαντα. Είναι μικρότερα σε μέγεθος από τις συνήθεις Μεσογειακές υφέσεις και κινούνται ταχύτατα προς ανατολάς, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης προς την Ανατολική Μεσόγειο. Ως αποτέλεσμα, κατά τις επόμενες ημέρες αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της επερχόμενης κακοκαιρίας μπορείτε να δείτε σε επόμενες ανακοινώσεις μας.

meteo.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ