16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πύργοι, άλογα και βασίλισσες στις Καλύβες…

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε την Παρασκευή (26/8) στις Καλύβες και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “Kalyves Beach” το 4ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά “Αποκόρωνας 2016”, με 110 συμμετοχές και με 7 σκακιστές να κατέχουν τον ανώτατο διεθνή τίτλο του γκρανμέτρ. Ανάμεσά τους είναι σκακιστές από Ρωσία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο και Καζακστάν, σε ένα τουρνουά που φέτος ειδικότερα είναι πολύ αναβαθμισμένο και θεωρείται ως ένα από καλύτερα που γίνονται φέτος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ο.Α. Χανίων, κ. Μηνά Βουλγαρίδη: «Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για την περιοχή του Αποκόρωνα, τα Χανιά αλλά και για την Ελλάδα. Είναι το τέταρτο που διοργανώνουμε και θεωρείται πολύ αναβαθμισμένο, όπως εξάλλου είναι οι παρατηρήσεις και τα σχόλια όλων όσων συμμετέχουν για ό,τι αφορά τις συνθήκες και τις συμμετοχές. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά που έχουν γίνει φέτος στην Ελλάδα. Η συνεργασία με το ξενοδοχείο είναι άψογη, κάνοντας τα πάντα για να διευκολύνουν τους συμμετέχοντες και αυτό δημιουργεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον ώστε κάθε χρόνο το τουρνουά να γίνεται και καλύτερο».

Σε ό,τι αφορά το μέχρι στιγμής αγωνιστικό σκέλος, στις περισσότερες παρτίδες των τριών πρώτων γύρων έχουν επικρατήσει τα φαβορί και προηγούνται με τρεις νίκες 11 σκακιστές, οι γκρανμέτρ Vladimir Burmakin, Alexandr Kharitonov, Evgeny Levin, Sergey Kasparov, Aleksandr Karpatchev και Mikhail Ivanov, ο Ρώσος Ilya Duzhakov και οι Έλληνες Κωνσταντίνος Μαρκίδης, Ιωάννης Καλογερής, Αργύριος Παπαδόπουλος και Νικόλας Θεοδώρου. Ακολουθούν με δύο νίκες και μία ισοπαλία 4 αγωνιζόμενοι, ενώ απομένουν άλλοι 6 γύροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τον 1ο γύρο, δόθηκε μουσική παράσταση για τους αγωνιζόμενους του τουρνουά και όλους τους φίλους του σκακιού στην πλατεία Καλυβών από τους “VAMOS ENSEMBLE”, ενώ συζήτηση με θέμα «Σκάκι: αθλητισμός και πρωταθλητισμός» θα διεξαχθεί την Δευτέρα (29/8) στις 6μ.μ. στο ξενοδοχείο Kalyves Beach, με εισηγητή τον Διεθνή Μετρ και προπονητή σκακιού Ηλία Κουρκουνάκη. Μερικά από τα ερωτήματα που θα διερευνηθούν είναι το πώς μαθαίνει ένα παιδί να εντοπίζει, να αντιμετωπίζει και να επιλύει κάθε είδους προβλήματα με την βοήθεια του σκακιού, πώς το σκάκι μας μαθαίνει να καλλιεργούμε διαφορετικούς τρόπους σκέψης, πώς η αθλητική ενασχόληση βοηθά σε όλα τα παραπάνω και ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές αθλητισμού και πρωταθλητισμού.

Επίσης, στο διεθνές τουρνουά κορυφώνεται ο ετήσιος σχεδιασμός του σκακιστικού προγράμματος της περιοχής, στο οποίο συμμετέχουν πολλά παιδιά σε Βάμο, Βρύσες, Νιο Χωριό και Φρε.

Σημειώνεται ότι διοργανωτές των αγώνων είναι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, ο Αθλητικός Όμιλος Τάνος Αποκορώνου, ο Δήμος Αποκορώνου και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

“Χρυσός” χορηγός του τουρνουά “Αποκόρωνας 2016” είναι η ΕΤΑΝΑΠ, μεγάλοι χορηγοί η Status Turism Agency και η Μιχαηλάκειος Βιβλιοθήκη, ενώ οικονομικοί χορηγοί είναι η Κάβα Οινολάτρης, οι αγορές Best Buys, τα ηλεκτρικά είδη Σκορδυλάκης, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων, η ποτοποιία Κέντρια, και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βουκολιών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΝΕΑ Τηλεόραση, ενώ το ξενοδοχείο Kalyves Beach φιλοξενεί τους αγώνες στην ειδική αίθουσα εκδηλώσεων.

 

Πηγή: oaxania.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...