Πώς αλλάζουν οι καιροί… Όταν ο Κατρούγκαλος μιλούσε για το δικαίωμα των πολιτών να γιουχάρουν τους πολιτικούς

Κανένα σχόλιο

Πώς αλλάζουν οι καιροί….

Άλλα έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν ακόμη ήταν αντιπολίτευση, μιλούσαν για κατάργηση των μνημονίων και για επονείδιστο χρέος και άλλα λένε τώρα.

Με αφορμή τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αφού γιουχαρίστηκαν δεν τους επιτράπηκε η είσοδο αλλά και τις σκληρές δηλώσεις στελεχών περί “ιδιοκτητών του κινήματος” και για “φασίστες” θυμηθήκαμε τότε που ο καθηγητής κ. Κατρούγκαλος εξηγούσε πειστικά σε συζήτηση για την πολιτική βία στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη “Ανατροπή” στο Mega ότι θα πρέπει να γίνει διαφοροποίηση των μορφών βίας και ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη και καταδικαστέα η βία στην περίπτωση της στυγνής δολοφονίας του Παύλου Φύσα, από ένα γιαούρτωμα πολιτικού.

"Sponsored links"

Στο ίδιο πάνελ ήταν ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου αλλά και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ηρακλής Γρυσπολάκης που σαφέστατα είχαν διαφορετική άποψη από τον κ. Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος, συμπαρατασσόμενος τότε με τους πολίτες που αντιδρούσαν με τις ακραίες πολιτικές λιτότητας υπερασπιζόταν με πάθος το δικαίωμά τους να προπηλακίζουν και να γιουχάρουν πολιτικούς υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος έχει το δικαίωμα να γιουχάρει όπως έχει το δικαίωμα να χειροκροτεί.

Σε ερώτημα του Θ. Πάγκαλου αν έχει το δικαίωμα να έρθει να μιλήσει στο πανεπιστήμιο που δίδασκε υπέρ της συγκυβέρνησης ο κ. Κατρούγκαλος είχε απαντήσει:

Βεβαίως και το έχετε. Αν όμως όταν έρθετε σας γιουχαΐσουν καθώς θα έρχεστε είναι το ακριβώς ανάλογο της εποχής που ο κόσμος σας χειροκροτούσε στο δρόμο. Όποιος εκτίθεται στην πολιτική θα πρέπει να απολαμβάνει τον έπαινο , τον ψόγο αλλά ακόμα και την καζούρα όταν του χρειάζεται. Όπως σας αξίζει και εσάς κ. Πάγκαλε εκπρόσωπο του πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα στα βράχια. Άρα η αντίδραση είναι δικαιολογημένη

Τελικά, τι ισχύει; Έχουν το δικαίωμα οι πολίτες να γιουχάρουν ή είναι φασίστες; Ή μήπως είναι φασίστες όταν προπηλακίζουν τους δικούς μας και έχουν δικαίωμα να γιουχάρουν αν αυτό το κάνουν στους απέναντι;

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις