Πώς θα αναβιώσουν οι 120 δόσεις για όσους έχασαν τη ρύθμιση

Κανένα σχόλιο

Του Σπύρου Δημητρέλη

Μόνο με την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου θα μπορεί να γίνει η αναβίωση των ρυθμίσεων των 100 ή 120 δόσεων για όσους τις έχασαν λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αυτό θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τροπολογία που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους.

Η νομοθεσία που έχει περάσει ήδη από τη Βουλή προβλέπει ότι φορολογούμενοι οι οποίοι έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων ή άλλες ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, δηλαδή άφησαν απλήρωτες δόσεις από τον Μάρτιο και μετά, μπορούν να επανενταχθούν στην ρύθμιση που έχασαν καταβάλλοντας την πρώτη δόση τον Νοέμβριο.

"Sponsored links"

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τη σχετική προθεσμία. Για να διευκολυνθούν η αναβίωση των ρυθμίσεων μπορεί να γίνει πλέον μόνο με την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου. Όλες οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης και έτσι προσαυξάνεται ο αριθμός τους.

Παράδειγμα

Φορολογούμενος είχε ρυθμίσει με τη ρύθμιση των 120 δόσεων παλαιότερη οφειλή. Του απέμεναν 100 δόσεις. Ωστόσο, λόγω της κρίσης του κορονοϊού δεν κατάφερε να καταβάλει τις τέσσερις δόσεις από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, έχασε και την προθεσμία πληρωμής της δόσης του Νοεμβρίου.

Μπορεί να καταβάλλει τη δόση του Δεκεμβρίου και να αναβιώσει η ρύθμιση μαζί με όλα τα ευεργετήματά της. Οι πέντε δόσεις που έχουν μείνει απλήρωτες μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης και προσαυξάνουν το συνολικό αριθμό των δόσεων που απομένουν.

Τα ευεργετήματα που αναβιώνουν μαζί με τη ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεις είναι:

– διαγραφή προσαυξήσεων που έχουν χρεωθεί

– πάγωμα κατασχέσεων και άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι πλειστηριασμοί

– αποδέσμευση μελλοντικών απαιτήσεων επί κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οφειλές που ανεστάλησαν λόγω της κρίσης του κορονοϊού θα αρχίσουν να αποπληρώνονται από τον Μάιο 2021 και μετά με ειδική ρύθμιση 12 έως 4 δόσεων.

"Sponsored links"

capital.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις