ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25/09/2017 - Τσίπρας: «Η ΝΔ είναι η αντιπολίτευση των ονείρων μας!»
25/09/2017 - Εταιρεία – κολοσσός πουλά τις μάρκες ελαιολάδου στην Ελλάδα
25/09/2017 - Πράσινοι: Η Γερμανία κέρδισε χρήματα από την ελληνική κρίση
25/09/2017 - Όταν οι θέσεις του Χάινς Ρίχτερ περί “ιπποτικού πολέμου” καθρεπτίζουν αυτές του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD
25/09/2017 - Βόρεια Κορέα: “Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ εκείνες που πρώτες κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στη χώρα μας. H στόχευση των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη”
25/09/2017 - H εκτός τόπου και χρόνου πρόβλεψη του Σόιμπλε
25/09/2017 - Μια ομοφυλόφιλη, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, επικεφαλής του ακροδεξιού και ομοφοβικού AfD
25/09/2017 - O καθηγητής Γεώργιος Σταυρουλάκης υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη στο Πολυτεχνείο Κρήτης
25/09/2017 - Αν είχε αξιοπρέπεια ο Ρίχτερ!
25/09/2017 - Σπιτικές Προτάσεις
25/09/2017 - Ωδή προς την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα
25/09/2017 - Κρήτη: Ενημέρωση κτηνοτρόφων για τις μισθώσεις βοσκοτόπων
25/09/2017 - 8+1 σημεία για το AfD, την Αριστερά και τις γερμανικές εκλογές
25/09/2017 - 40 εκ. ευρώ για τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης αλλά και 300.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της FRAPORT από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
25/09/2017 - Οι πρώτοι 100 άποικοι στη Σελήνη έως το 2040
25/09/2017 - Λέκτορας του ΑΠΘ δηλητηρίαζε με αρσενικό ανιψιά Κρητικού πρώην υπουργού
25/09/2017 - 2o Βιωματικό Εργαστήρι Κρητικού Χορού και Παράδοσης “Γέρανος” στο Σπήλι 28 Σεπτέμβρη έως 1 Οκτώβρη
25/09/2017 - 120 Νέα Διαμερισμάτα Φοιτητικής Εστίας από το Πολυτεχνείο Κρήτης με Προϋπολογισμό €6.000.000 – Β. Διγαλάκης: Ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά έργα υποδομής που κατασκευάζονται στην Κρήτη
25/09/2017 - Κομισιόν σε Ν. Χουντή για την υπόθεση της Ηριάννας: Η Ελλάδα πρέπει εντός 6μήνου να συμμορφωθεί με την Οδηγία ενίσχυσης του τεκμηρίου αθωότητας
25/09/2017 - O φτωχός, κατασυκοφαντημένος και βαριά χτυπημένος από την οικονομική κρίση Νότος της Ευρώπης στέκει απέναντι στην ακροδεξιά
Αγώνας της Κρήτης

Πώς να φτιάξετε αποξηραμμένα φρούτα από το σπίτι σας

Κανένα σχόλιο

1. Αποξηραμένες μπανάνες 

"Sponsored links"

Υλικά

  • 1 κιλό μπανάνες

Τρόπος παρασκευής
1. Επιλέγετε πολύ ώριμες μπανάνες (χωρίς όμως μαύρες κηλίδες), τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες.
2. Στρώνετε ένα ταψί ή τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 60° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τοποθετείτε μέσα το ταψί ή τη σχάρα.
4. Τις αφήνετε 5-6 ώρες. Τις αποσύρετε από τον φούρνο όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, όταν δηλαδή έχουν ζαρώσει και έχουν αποκτήσει ευλυγισία.
5. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος.

2. Αποξηραμένος ανανάς 

Υλικά

  • 1 ανανάς

Τρόπος παρασκευής

1. Καθαρίζετε τον ανανά, αφαιρώντας τον εξωτερικό του φλοιό, ώστε να μείνει με τη σάρκα του.
2. Τον κόβετε σε ροδέλες μετρίου πάχους και αφαιρείτε με ένα μυτερό μαχαίρι από το κέντρο τους το σκληρό τους σημείο.
3. Στρώνετε ένα ταψί ή τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 80° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τοποθετείτε μέσα το ταψί.
5. Τις αφήνετε περίπου 7-8 ώρες, φροντίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τις αναποδογυρίζετε. Τις αποσύρετε από τον φούρνο όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, όταν δηλαδή έχουν ζαρώσει και έχουν αποκτήσει ευλυγισία.
6. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις φυλάτε σε σκοτεινό μέρος.

3. Αποξηραμένα μήλα 

Υλικά

  • 600 γρ. μήλα
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

Τρόπος παρασκευής

"Sponsored links"

1. Επιλέγετε φρέσκα μήλα, χωρίς χτυπήματα και στίγματα, αλλά όχι ιδιαίτερα σκληρά. Πρέπει να είναι σχετικά ώριμα. Τα καθαρίζετε, αφαιρείτε τον ομφαλό με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο κουζίνας και τα κόβετε σε ροδέλες, προσέχοντας να είναι όλες κομμένες στο ίδιο πάχος (1 εκατοστό περίπου), ώστε να αποξηρανθούν ομοιόμορφα.
2. Επειδή τα μήλα μαυρίζουν γρήγορα, βυθίζετε καθένα που καθαρίζετε και κόβετε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και λεμόνι.
3. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα και το κόψιμο των μήλων σε ροδέλες, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε ελαφρά με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου ή ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τις ροδέλες τη μία πλάι στην άλλη σε σειρές.
4. Βάζετε τις ροδέλες μήλου στον φούρνο, τον οποίο έχετε προηγουμένως προθερμάνει, θέτετε τη λειτουργία του αέρα, ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στους 80° C και τις αφήνετε περίπου 5 ώρες, φροντίζοντας τις τελευταίες 3 ώρες να έχετε γυρίσει τις ροδέλες από την άλλη πλευρά.
5. Για να διαπιστώσετε αν οι ροδέλες είναι έτοιμες, τις πιέζετε. Αν δεν βγάλουν καθόλου χυμό και η επιφάνειά τους είναι στεγνή και σχετικά σκληρή, τις βγάζετε από τον φούρνο.
6. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τις διατηρείτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

4. Αποξηραμένα αχλάδια 

Υλικά

  • 800 γρ. αχλάδια
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

Τρόπος παρασκευής

1. Επιλέγετε φρέσκα αχλάδια, χωρίς χτυπήματα και στίγματα. Τα καθαρίζετε, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ίδιου πάχους, ώστε να αποξηρανθούν ομοιόμορφα.
2. Επειδή τα αχλάδια μαυρίζουν γρήγορα, βυθίζετε καθένα που καθαρίζετε και κόβετε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και λεμόνι.
3. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα και το κόψιμο των αχλαδιών σε φέτες, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου ή ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τις φέτες τη μία πλάι στην άλλη, προσέχοντας όμως να μην κολλάνε μεταξύ τους.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 80° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τις αφήνετε περίπου 8 ώρες, φροντίζοντας κατά διαστήματα να γυρίζετε τις φέτες από την άλλη πλευρά (περίπου ανά 2 ώρες).
5. Όταν αποξηρανθούν, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
6. Τις βάζετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τις φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Χρήσιμα TIPS

  • Η αποξήρανση των φρούτων στο σπίτι γίνεται στον φούρνο, τον οποίο ρυθμίζετε στον αέρα.
  • Ένα καλό μυστικό είναι να αφήνετε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή (μια χαραμάδα) για να φεύγουν οι υδρατμοί.
  • Το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φούρνου, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας άνετα παντού.
  • Για να σιγουρευτείτε ότι τα φρούτα είναι έτοιμα, πρέπει να είναι ευλύγιστα και όταν τα πιέζετε με το χέρι σας να μην αφήνουν υγρασία. Στην περίπτωση που κάποια αφήνουν ακόμα υγρασία, πρέπει να τα αφήσετε για επιπλέον ξήρανση στον φούρνο, γιατί αν αποθηκευτούν έτσι στο
    βάζο, το αποτέλεσμα θα είναι να αλλοιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Μετά την αποξήρανση ξεκολλάτε τα φρούτα αμέσως από το χαρτί ψησίματος.
  • Τα δοχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των αποξηραμένων φρούτων καλό είναι να είναι αποστειρωμένα και σκουρόχρωμα. Δεν πρέπει επίσης να τα γεμίζετε ασφυκτικά.

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • #kritifm1015 playlistΤΡΙΤΗ, 6:00 pm - 8:00 pmΕπιλεγμένα tracks από τους παραγωγούς και εξωτερικούς συνεργάτες του #kritifm1015
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. >> Περισσότερα