ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18/01/2018 - Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας, οι άνθρωποι πεθαίνουν από την υπερεργασία
18/01/2018 - Τέρμα στη γραφειοκρατία: Το «Μητρώο Πολιτών» αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές με το Δημόσιο
18/01/2018 - Η υψηλότερη θερμοκρασία και η μέγιστη βροχόπτωση στην Ελλάδα για το 2017 καταγράφηκαν στην Κρήτη
18/01/2018 - ΕΔΕΥ: Ισχυρό ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη
18/01/2018 - Απαγόρευση απόπλου από και προς την Κρήτη λόγω των ισχυρών ανέμων
17/01/2018 - Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου θα περάσει στο Δήμο Χανίων, αλλά αυτό όχι μόνο δεν παραχωρείται αλλά και εκσυγχρονίζεται!
17/01/2018 - Βρετανία: Ιδρύθηκε Υπουργείο Μοναξιάς για τη «θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου βίου»
17/01/2018 - Στους δρόμους οι αγρότες: Την Παρασκευή 26 Γενάρη η Πλατεία Δημοτικής Αγοράς γεμίζει αγροτικά
17/01/2018 - Ο Κρητικός ήρωας Εμμανουήλ Στ. Τριπαλίτης (Τριπαλιτάκης)
17/01/2018 - Τουλάχιστον, ο Τσολάκογλου είχε πολεμήσει!
17/01/2018 - Υπο-νοούμενα
17/01/2018 - ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ: Από την αυτογνωσία στην Θεογνωσία
17/01/2018 - Σπιτικές Προτάσεις
17/01/2018 - Το Καστρί στον Άγιο Γεώργιο Σφακίων
17/01/2018 - Ερώτηση Συντυχάκη για τις απαράδεκτες επιθέσεις ΝΑΤΟικών στρατιωτών σε πολίτες στα Χανιά
17/01/2018 - “Να μην υπάρχει κανένα σπίτι χωρίς τα στοιχειώδη τρόφιμα”: Η Τράπεζα Χανίων δώρισε όχημα στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου | Φωτός
17/01/2018 - Τα γεωπάρκα ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κρήτη
17/01/2018 - «Αστέρι» της χρονιάς χαρακτήρισαν οι Αυστριακοί την Κρήτη
17/01/2018 - Μετά από κινητοποίηση μελών του κινήματος “Δεν πληρώνω” με Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Λαφαζάνη, συμβολαιογράφος κλειδαμπαρώθηκε μέσα στο γραφείο της
17/01/2018 - Απάτη πίσω από την εταιρεία που θέλει να αναλάβει να φτιάξει τρένο που θα ενώνει όλη την Κρήτη;
Αγώνας της Κρήτης

Πώς να φτιάξετε αποξηραμμένα φρούτα από το σπίτι σας

Κανένα σχόλιο

1. Αποξηραμένες μπανάνες 

"Sponsored links"

Υλικά

  • 1 κιλό μπανάνες

Τρόπος παρασκευής
1. Επιλέγετε πολύ ώριμες μπανάνες (χωρίς όμως μαύρες κηλίδες), τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες.
2. Στρώνετε ένα ταψί ή τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 60° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τοποθετείτε μέσα το ταψί ή τη σχάρα.
4. Τις αφήνετε 5-6 ώρες. Τις αποσύρετε από τον φούρνο όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, όταν δηλαδή έχουν ζαρώσει και έχουν αποκτήσει ευλυγισία.
5. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος.

2. Αποξηραμένος ανανάς 

Υλικά

  • 1 ανανάς

Τρόπος παρασκευής

1. Καθαρίζετε τον ανανά, αφαιρώντας τον εξωτερικό του φλοιό, ώστε να μείνει με τη σάρκα του.
2. Τον κόβετε σε ροδέλες μετρίου πάχους και αφαιρείτε με ένα μυτερό μαχαίρι από το κέντρο τους το σκληρό τους σημείο.
3. Στρώνετε ένα ταψί ή τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 80° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τοποθετείτε μέσα το ταψί.
5. Τις αφήνετε περίπου 7-8 ώρες, φροντίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τις αναποδογυρίζετε. Τις αποσύρετε από τον φούρνο όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, όταν δηλαδή έχουν ζαρώσει και έχουν αποκτήσει ευλυγισία.
6. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις φυλάτε σε σκοτεινό μέρος.

3. Αποξηραμένα μήλα 

Υλικά

  • 600 γρ. μήλα
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

Τρόπος παρασκευής

"Sponsored links"

1. Επιλέγετε φρέσκα μήλα, χωρίς χτυπήματα και στίγματα, αλλά όχι ιδιαίτερα σκληρά. Πρέπει να είναι σχετικά ώριμα. Τα καθαρίζετε, αφαιρείτε τον ομφαλό με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο κουζίνας και τα κόβετε σε ροδέλες, προσέχοντας να είναι όλες κομμένες στο ίδιο πάχος (1 εκατοστό περίπου), ώστε να αποξηρανθούν ομοιόμορφα.
2. Επειδή τα μήλα μαυρίζουν γρήγορα, βυθίζετε καθένα που καθαρίζετε και κόβετε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και λεμόνι.
3. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα και το κόψιμο των μήλων σε ροδέλες, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε ελαφρά με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου ή ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τις ροδέλες τη μία πλάι στην άλλη σε σειρές.
4. Βάζετε τις ροδέλες μήλου στον φούρνο, τον οποίο έχετε προηγουμένως προθερμάνει, θέτετε τη λειτουργία του αέρα, ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στους 80° C και τις αφήνετε περίπου 5 ώρες, φροντίζοντας τις τελευταίες 3 ώρες να έχετε γυρίσει τις ροδέλες από την άλλη πλευρά.
5. Για να διαπιστώσετε αν οι ροδέλες είναι έτοιμες, τις πιέζετε. Αν δεν βγάλουν καθόλου χυμό και η επιφάνειά τους είναι στεγνή και σχετικά σκληρή, τις βγάζετε από τον φούρνο.
6. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τις διατηρείτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

4. Αποξηραμένα αχλάδια 

Υλικά

  • 800 γρ. αχλάδια
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

Τρόπος παρασκευής

1. Επιλέγετε φρέσκα αχλάδια, χωρίς χτυπήματα και στίγματα. Τα καθαρίζετε, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ίδιου πάχους, ώστε να αποξηρανθούν ομοιόμορφα.
2. Επειδή τα αχλάδια μαυρίζουν γρήγορα, βυθίζετε καθένα που καθαρίζετε και κόβετε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και λεμόνι.
3. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα και το κόψιμο των αχλαδιών σε φέτες, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου ή ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τις φέτες τη μία πλάι στην άλλη, προσέχοντας όμως να μην κολλάνε μεταξύ τους.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 80° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τις αφήνετε περίπου 8 ώρες, φροντίζοντας κατά διαστήματα να γυρίζετε τις φέτες από την άλλη πλευρά (περίπου ανά 2 ώρες).
5. Όταν αποξηρανθούν, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
6. Τις βάζετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τις φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Χρήσιμα TIPS

  • Η αποξήρανση των φρούτων στο σπίτι γίνεται στον φούρνο, τον οποίο ρυθμίζετε στον αέρα.
  • Ένα καλό μυστικό είναι να αφήνετε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή (μια χαραμάδα) για να φεύγουν οι υδρατμοί.
  • Το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φούρνου, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας άνετα παντού.
  • Για να σιγουρευτείτε ότι τα φρούτα είναι έτοιμα, πρέπει να είναι ευλύγιστα και όταν τα πιέζετε με το χέρι σας να μην αφήνουν υγρασία. Στην περίπτωση που κάποια αφήνουν ακόμα υγρασία, πρέπει να τα αφήσετε για επιπλέον ξήρανση στον φούρνο, γιατί αν αποθηκευτούν έτσι στο
    βάζο, το αποτέλεσμα θα είναι να αλλοιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Μετά την αποξήρανση ξεκολλάτε τα φρούτα αμέσως από το χαρτί ψησίματος.
  • Τα δοχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των αποξηραμένων φρούτων καλό είναι να είναι αποστειρωμένα και σκουρόχρωμα. Δεν πρέπει επίσης να τα γεμίζετε ασφυκτικά.

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today

Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. >> Περισσότερα