ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19/11/2017 - “Unexplained Boom” και στρατιωτικές δραστηριότητες, “Mystery Boom” και πτώση μετεωρίτη ή πύραυλος προκάλεσε την έκρηξη στα Χανιά; Πιθανές εξηγήσεις
19/11/2017 - Στην Εντατική μετά από εξάωρο χειρουργείο η δικηγόρος που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό
18/11/2017 - Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Οι ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες συμπεριφέφονται σα να βρίσκονται σε κατεκτημένη πόλη
18/11/2017 - “Τα ελικόπτερα της πολεμικής άσκησης «Νηριίς» πετούν πάνω από τα Κουνουπιδιανά και τα Χανιά, ενώ ο καθένας μπορεί να υποψιαστεί τι ήταν ο «μυστηριώδης» τρομαχτικός κρότος”
18/11/2017 - Δεν έρχεται στα Χανιά ο Παυλόπουλος λόγω “Ζήνωνα”
18/11/2017 - Εμμ. Λέκκας: “Zώνη αστάθειας” πλησιάζει τα Χανιά
18/11/2017 - O Κρητικός βιολόγος Φώτης Καφάτος και νεότερος καθηγητής στην ιστορία του Χάρβαρντ πέθανε σε ηλικία 77 ετών
18/11/2017 - Νέα πολυεθνική ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Βάση της Σούδας με συμμετοχή εκατοντάδων ναυτών
18/11/2017 - Βεβήλωσαν το άγαλμα του ήρωα της Κρητικής Επανάστασης Παρθένιου Κελαϊδή
18/11/2017 - NATOϊκοί έστειλαν στο νοσοκομείο 37χρονο Χανιώτη με κατάγματα στη μύτη
18/11/2017 - Η ανερχόμενη πολιτική ισχύ του «κόμματος των συνταξιούχων» στην Ελλάδα, τη χώρα των γερόντων
18/11/2017 - Όταν ξεσηκώνονται οι… πλούσιοι!: H περίπτωση της Καταλονίας
18/11/2017 - Bίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή του σοβαρού τραυματισμού της γυναίκας στα Εξάρχεια
18/11/2017 - Επέτειος Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκη: Στα σκουπίδια τα στεφάνια Βαρουφάκη και ΣΥΡΙΖΑ
17/11/2017 - Tην «νύφη» της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο, την πλήρωσαν οι υπηρετούντες στην πύλη
17/11/2017 - Υπό καταρακτώδη βροχή ο Μανώλης Γλέζος τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου
17/11/2017 - Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στους κορυφαίους 1,5% του Social Sciences Research Network μεταξύ 350.000 συγγραφέων παγκοσμίως
17/11/2017 - Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι, Γ. Αλαφούζος, Γ. Βαρδινογιάννης και Ρέστης μεταξύ των ελληνικών ονομάτων στα Paradise Papers – Ολόκληρη η λίστα
17/11/2017 - OEBENX ενάντια Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για ενδιάμεσες εκπτώσεις: Με τις ενέργειές τους ευνοούν τις πολυεθνικές
17/11/2017 - Δέσμευση Σκουρλέτη για επιχορήγηση 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Πλατανιά λόγω της θεομηνίας
Αγώνας της Κρήτης

Πώς να φτιάξετε αποξηραμμένα φρούτα από το σπίτι σας

Κανένα σχόλιο

1. Αποξηραμένες μπανάνες 

"Sponsored links"

Υλικά

  • 1 κιλό μπανάνες

Τρόπος παρασκευής
1. Επιλέγετε πολύ ώριμες μπανάνες (χωρίς όμως μαύρες κηλίδες), τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες.
2. Στρώνετε ένα ταψί ή τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 60° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τοποθετείτε μέσα το ταψί ή τη σχάρα.
4. Τις αφήνετε 5-6 ώρες. Τις αποσύρετε από τον φούρνο όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, όταν δηλαδή έχουν ζαρώσει και έχουν αποκτήσει ευλυγισία.
5. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις αποθηκεύετε σε σκοτεινό μέρος.

2. Αποξηραμένος ανανάς 

Υλικά

  • 1 ανανάς

Τρόπος παρασκευής

1. Καθαρίζετε τον ανανά, αφαιρώντας τον εξωτερικό του φλοιό, ώστε να μείνει με τη σάρκα του.
2. Τον κόβετε σε ροδέλες μετρίου πάχους και αφαιρείτε με ένα μυτερό μαχαίρι από το κέντρο τους το σκληρό τους σημείο.
3. Στρώνετε ένα ταψί ή τη σχάρα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετείτε πάνω τις ροδέλες.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 80° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τοποθετείτε μέσα το ταψί.
5. Τις αφήνετε περίπου 7-8 ώρες, φροντίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τις αναποδογυρίζετε. Τις αποσύρετε από τον φούρνο όταν έχουν αποξηρανθεί εντελώς, όταν δηλαδή έχουν ζαρώσει και έχουν αποκτήσει ευλυγισία.
6. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τις φυλάτε σε σκοτεινό μέρος.

3. Αποξηραμένα μήλα 

Υλικά

  • 600 γρ. μήλα
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

Τρόπος παρασκευής

"Sponsored links"

1. Επιλέγετε φρέσκα μήλα, χωρίς χτυπήματα και στίγματα, αλλά όχι ιδιαίτερα σκληρά. Πρέπει να είναι σχετικά ώριμα. Τα καθαρίζετε, αφαιρείτε τον ομφαλό με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο κουζίνας και τα κόβετε σε ροδέλες, προσέχοντας να είναι όλες κομμένες στο ίδιο πάχος (1 εκατοστό περίπου), ώστε να αποξηρανθούν ομοιόμορφα.
2. Επειδή τα μήλα μαυρίζουν γρήγορα, βυθίζετε καθένα που καθαρίζετε και κόβετε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και λεμόνι.
3. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα και το κόψιμο των μήλων σε ροδέλες, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε ελαφρά με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου ή ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τις ροδέλες τη μία πλάι στην άλλη σε σειρές.
4. Βάζετε τις ροδέλες μήλου στον φούρνο, τον οποίο έχετε προηγουμένως προθερμάνει, θέτετε τη λειτουργία του αέρα, ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στους 80° C και τις αφήνετε περίπου 5 ώρες, φροντίζοντας τις τελευταίες 3 ώρες να έχετε γυρίσει τις ροδέλες από την άλλη πλευρά.
5. Για να διαπιστώσετε αν οι ροδέλες είναι έτοιμες, τις πιέζετε. Αν δεν βγάλουν καθόλου χυμό και η επιφάνειά τους είναι στεγνή και σχετικά σκληρή, τις βγάζετε από τον φούρνο.
6. Μόλις κρυώσουν, τις βάζετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τις διατηρείτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

4. Αποξηραμένα αχλάδια 

Υλικά

  • 800 γρ. αχλάδια
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

Τρόπος παρασκευής

1. Επιλέγετε φρέσκα αχλάδια, χωρίς χτυπήματα και στίγματα. Τα καθαρίζετε, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες ίδιου πάχους, ώστε να αποξηρανθούν ομοιόμορφα.
2. Επειδή τα αχλάδια μαυρίζουν γρήγορα, βυθίζετε καθένα που καθαρίζετε και κόβετε μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και λεμόνι.
3. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα και το κόψιμο των αχλαδιών σε φέτες, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε. Στρώνετε τη σχάρα του φούρνου ή ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τις φέτες τη μία πλάι στην άλλη, προσέχοντας όμως να μην κολλάνε μεταξύ τους.
4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 80° C, βάζετε τη λειτουργία του αέρα και τις αφήνετε περίπου 8 ώρες, φροντίζοντας κατά διαστήματα να γυρίζετε τις φέτες από την άλλη πλευρά (περίπου ανά 2 ώρες).
5. Όταν αποξηρανθούν, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.
6. Τις βάζετε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τις φυλάτε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Χρήσιμα TIPS

  • Η αποξήρανση των φρούτων στο σπίτι γίνεται στον φούρνο, τον οποίο ρυθμίζετε στον αέρα.
  • Ένα καλό μυστικό είναι να αφήνετε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή (μια χαραμάδα) για να φεύγουν οι υδρατμοί.
  • Το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις του φούρνου, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας άνετα παντού.
  • Για να σιγουρευτείτε ότι τα φρούτα είναι έτοιμα, πρέπει να είναι ευλύγιστα και όταν τα πιέζετε με το χέρι σας να μην αφήνουν υγρασία. Στην περίπτωση που κάποια αφήνουν ακόμα υγρασία, πρέπει να τα αφήσετε για επιπλέον ξήρανση στον φούρνο, γιατί αν αποθηκευτούν έτσι στο
    βάζο, το αποτέλεσμα θα είναι να αλλοιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Μετά την αποξήρανση ξεκολλάτε τα φρούτα αμέσως από το χαρτί ψησίματος.
  • Τα δοχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση των αποξηραμένων φρούτων καλό είναι να είναι αποστειρωμένα και σκουρόχρωμα. Δεν πρέπει επίσης να τα γεμίζετε ασφυκτικά.

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today

Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. >> Περισσότερα