Πώς να φτιάξετε σφολιάτα

Κανένα σχόλιο

(πολύ εύκολη)

Δύο φλυτζάνες τσαγιού με νερό χλιαρό, αλεύρι σκληρό ή για πίτες περίπου πέντε φλυτζάνες, ένα βιτάμ, τρεις κουταλιές σούπας λάδι, ένα κουταλάκι ξύδι, ένα κουταλάκι αλάτι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, ένα φακελάκι μαγιά ξηρή.

Βάζομε το νερό, το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύομε να διαλυθεί η μαγιά. Ρίχνομε το αλεύρι από λίγο κνισαρίζοντας το και το αλάτι. Το αλάτι δεν μπαίνει μαζί με τη μαγιά γιατί διαφοροποιεί την ενεργοποίησή της. Η ζάχαρη μπαίνει μαζί με τη μαγιά. Ζυμώνομε καλά και το αφήνομε σκεπασμένο σαράντα λεπτά.

"Sponsored links"

Μαλακώνομε το βιτάμ, δεν το λιώνομε. Ζυμώνομε ξανά τη ζύμη, και την χωρίζομε σε δώδεκα ίσες μπαλίτσες. τις σκεπάζομε. Παίρνομε ένα μεγάλο πιάτο περίπου 25εκ. Πιάνομε την άκρη του ρολού της μεμβράνης και καλύπτομε το πιάτο. Βάζομε νισεστέ στον πάγκο και στον πλάστη ή κορνφλάο. Παίρνομε το ένα μπαλάκι, το ανοίγομε σε φύλλο που να καλύπτει το πιάτο. Παίρνομε το μαλακωμένο βιτάμ και με το χέρι μας αλοίφομε όλο το φύλλο. Επαναλαμβάνομε το ίδιο και με τις έξι μπαλίτσες βάζοντας το ένα φύλλο πάνω στο άλο αλοιμένα με μαργαρίνη όλα τα φύλλα εκτός του έκτου φύλλου. Τα καλύπτομε πολύ καλά με τη μεβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο. Το ίδιο κάνομε σε άλλο πιάτο με τις άλλες έξι μπαλίτσες ζύμης. Βάζομε και το δεύτερο πιάτο στο ψυγείο και τα αφήνομε δύο ώρες και παραπάνω αν έχομε χρόνο.

Ρίχνομε στον πάγκο νισεστέ. Βγάζομε το πρώτο πιάτο και ρίχνομε λίγο νισεστέ πάνω στο φύλλο. Ανοίγομε με τον πλάστη. Τραβάμε και με το χέρι μας. Ανοίγει πολύ εύκολα, γλυστρά. Άμα γίνει λεπτό και αρκετά μεγάλο καλύπτομε ένα ταψί.

Το ίδιο κάνομε και ανοίγομε και το πανω φύλλο που σκεπάζει την πίτα. Ό,τι φύλλο περισσεύει το κόβομε, το ζυμώνομε και το φυλαμε σε σακουλίτσα τροφίμων στο ψυγείο. Μπορούμε να κάνομε την άλλη μέρα τυρόψωμο. Λιώνομε φέτα, μυζήθρα, ρίχνομε ένα αυγό και λίγο αλεύρι, ανοίγομε σε πιτούλα στρογγυλή το φύλλο, το γεμίζομε, το κλείνομε, το πιέζομε με τα χέρια μας να λεπτύνει το ζυμάρι και να μεγαλώσει το πιτάκι. Σε ταψάκι μικρό που αγοράζομε τα σιροπιαστά, πασπαλίζομε μόνο αλεύρι, βάζομε το πιτάκι μέσα και το ψήνομε στην χαμηλή θέση φούρνου. Πολύ ωραίο

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις