14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

O Yπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εσωτερικών στο αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman! – Φωτογραφίες από τη Σούδα

Ημερομηνία:

Κι όμως, όχι μόνο συμμετείχαν οι τοπικές αρχές στην εκδήλωση εντός του αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman αλλά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εντός του, βρισκόταν και δύο πρωτοκλασσάτοι υπουργοί της κυβέρνησης!

Όπως αναφέρει το in.gr, στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος! Εκεί, και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πηρς και σύσσωμες οι τοπικές αρχές αλλά και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ!

Όλα αυτά δίχως να υπάρξει καμία ενημέρωση εκ μέρους της κυβέρνησης για την παρουσία δύο κορυφαίων στελεχών της στο νομό Χανίων. Ίσως επειδή δε βρισκόταν στα Χανιά, αλλά στη Σούδα και στο αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το in.gr, δεξίωση προς τιμήν της νέας αμερικανίδας διοικητού της διακλαδικής διοίκησης συμμαχικών δυνάμεων Νεαπόλεως και των ναυτικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, ναυάρχου Μισέλ Χάουαρντ, παρέθεσε ο αμερικανός ναύαρχος διοικητής της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου USS «Harry Truman» και ο κυβερνήτης του πλοίου, το οποίο έχει ελλιμενιστεί στη Σούδα για ανάπαυση του προσωπικού.

Η κ. Χάουαρντ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο υπόστεγο συντήρησης αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου, παρέστησαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπής και Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πηρς και οι τοπικές αρχές.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman αναμένεται να επιστρέψει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στα μέσα Ιουλίου.

Το αεροπλανοφόρο βρισκόταν αρχικά στον Περσικό Κόλπο, όμως επανατοποθετήθηκε στη Μεσόγειο. Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε από αρκετούς ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.

Nα αναφέρουμε ότι στις 3 Ιουνίου ξεκίνησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) απο το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο USS Harry Truman στη Μεσόγειο θάλασσα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που αεροπλανοφόρο διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις από την περιοχή ευθύνης του 6ου στόλου (AOR) από το 2003.

Για τους λόγο αυτό αλλά και για την εν γένεια παρουσία του αεροπλανοφόρου στα Χανιά, η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε διαδήλωση ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών στην Κρήτη. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 7.30μ.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του αεροπλανοφόρου στη Σούδα:

Με πληροφορίες από in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ