20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Π. Κόκκαλης: Οι κρισιμότερες ευρωεκλογές για τη Δημοκρατία και την αλληλεγγύη στην Ευρώπη

Ημερομηνία:

Λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της συνολικής σύνθεσης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 27 Μαρτίου, οι πληροφορίες στο παρασκήνιο για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη επιμένουν, ενώ πυκνώνουν και οι ενδείξεις στο προσκήνιο.

Ο επιχειρηματίας και μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη απ’ όπου παραιτήθηκε, μια μέρα μετά τον απολογισμό πεπραγμένων που έκανε σε συνέντευξη Τύπου, παραχώρησε συνέντευξη στο ρ/φ Στο Κόκκινο 105,5.

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει ευθέως λέγοντας «εδώ ο κόσμος καίγεται, κάναμε μία ολόκληρη αντιπαράθεση για αυτή την επιμονή, τον πολιτικό εκβιασμό να υπογράψουμε μία δήλωση οτιδήποτε άλλο τέτοιο».

Προτίμησε να σχολιάσει τη συγκυρία των επικείμενων ευρωεκλογών και δείχνοντας να υιοθετεί τη ρητορική και την ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «είναι από τις κρισιμότερες Ευρωεκλογές, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ αντιλαμβανόμαστε το πολιτικό του ζητήματος, το ποιος θα είναι πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα, καθαρά πολιτικά, ζητήματα, στον πυρήνα της ΕΕ, τις αξίες της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε, όπως μπορεί ο καθένας. Εγώ χειρίστηκα θέματα ΕΕ, είχαμε πολύ καλή συνεργασία με διάφορες Διευθύνσεις της Κομισιόν, έχω αντιληφθεί πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ, τόσο για τις χρηματοδοτήσεις όσο και για τις πολιτικές. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ».

Προσφυγικό και Πειραιάς

Άλλωστε κατά το άνοιγμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης ερωτηθείς τι ξεχωρίζει ως επίτευγμά του από τη θητεία του στο Δήμο, αναφέρθηκε στο προσφυγικό: «αυτό που προέκυψε με τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο λιμάνι πριν από τρία χρόνια. Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να λειτουργήσουμε πέρα από τις αρμοδιότητες και πάνω από τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε αυτό τον κόσμο ζωντανό, μέχρι η Πολιτεία να ετοιμάσει τα Κέντρα Υποδοχής».

Αναφορικά γενικότερα με την θητεία στον Δήμο Πειραιά σημείωσε «για μένα ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία, μάθημα και τιμή να μπορώ να χειριστώ θέματα ανάπτυξης μίας πόλης … είναι πλέον αντιληπτό σε όλους ότι στις πόλεις παίζεται ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, της βιώσιμης ανάπτυξης, εκεί παράγεται το 70% της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και το 80% των αερίων του θερμοκηπίου. Εκεί πρέπει να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα … προσπάθησα να βοηθήσω την διοίκηση του Δήμου, τους εργαζόμενους, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο να χειρίζονται τέτοια θέματα».

Για την αποπομπή του από τη δημοτική παράταξη

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αποπέμφθηκε, ο ίδιος σχολίασε ότι «είναι κάτι που δεν μου άρεσε», αλλά όπως προσέθεσε αμέσως μετά, «όλος αυτός ο τρόπος γενικά, όπως εξελίχθηκε ο συνδυασμός, ήταν κάτι που δεν μου άρεσε. Είχα αποφασίσει από πολύ καιρό ότι δεν θα συνεχίσω, αλλά αυτή η πίεση να δηλώσω τι θα κάνω “γιατί αλλιώς είσαι εχθρός μας” είναι κάτι που δεν είναι καθόλου σύμφωνο με τον χαρακτήρα και τον τρόπο μου».

Για δημοτικές εκλογές και απλή αναλογική

Ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι «αυτές οι δημοτικές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες και πολύ ιδιαίτερες, γιατί για πρώτη φορά διεξάγονται με απλή αναλογική και θα έχουμε παρατάξεις που θα κληθούν να συγκυβερνήσουν» και ανέφερε δύο στοιχεία πολύ κρίσιμα για την επόμενη περίοδο στον Πειραιά:

· την εγκεκριμένη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, το master plan του Δήμου, ένα επενδυτικό πλάνο 80 εκατ. ευρώ «που ήταν δική μου αρμοδιότητα να συντάξω και να μπει σε μία διαγωνιστική διαδικασία στην Περιφέρεια Αττικής και να πάρει την μεγαλύτερη βαθμολογία από οποιαδήποτε ΟΧΕ στην Ελλάδα»

· την «περίπτωση του Νίκου του Μπελαβίλα, που ως καθηγητής πανεπιστημίου ήταν εκείνος που έβαλε αυτή την υψηλή βαθμολογία σε αυτή την ΟΧΕ»

Καθώς ο Ν. Μπελαβίλας είναι υποψήφιος για την δημαρχία του Πειραιά με τον «Πειραιά για όλους» και με την ύπαρξη της εγκεκριμένης ΟΧΕ, «σε κάθε περίπτωση ο Περαιάς θα έχει μία πολύ καλή Δημοτική Αρχή την επόμενη περίοδο, όποιος και να επικρατήσει. Με δύο συνεργάτες στο Δήμο που θα είναι μαζί και θα υλοποιήσουν αυτή την ΟΧΕ, η πορεία του Πειραιά θα μας εκπλήξει τα επόμενα πέντε χρόνια», προέβλεψε ο κ. Κόκκαλης.

"google ad"

Για Ολυμπιακό: «φαινόμενο που δεν χωράει στα καλούπια της ιδιωτικής ιδιοκτησίας»

την κόντρα που καλλιεργείται και από τα ΜΜΕ μεταξύ του ίδιου και του κ. Μαρινάκη, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι «τα θέματα του Ολυμπιακού έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο που ονειρεύεται κανείς τον Ολυμπιακό, το τι πρέπει να βγάζει προς τα έξω. Εγώ πάντα πίστευα και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα φαινόμενο του νεοελληνικού πολιτισμού που δυσκολεύεται να χωρέσει στα καλούπια της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό έλεγα ότι δεν είναι χωράφι, να μου το κληροδοτήσει ο πατέρας μου, προσπαθούσα να υπάρχει ένας πιο συμμετοχικός Ολυμπιακός, που βοηθάει την κατάσταση και δεν δημιουργεί συνεχώς κόντρες, εχθρούς … το ποιος παίζει αριστερό μπακ ή δεξί εξτρέμ δεν είναι κάτι που με αφορά. Δεν θεωρώ ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι χώρος πολέμου, είναι χώρος συναγωνισμού, όπου χρειάζεσαι πολλές ομάδες για να παίξεις. Δεν μπορείς να παίζεις μόνος σου και να είναι όλοι εχθροί σου. Στο τέλος θα λέμε ότι μας φταίει το γκαζόν…» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...