Π. Πολάκης για εκκένωση κατάληψης Rosa Nera: Να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ο δημόσιος χαρακτήρας και η ελεύθεση πρόσβαση για όλους και όλες στο χώρο

Κανένα σχόλιο

Με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης αναφέρεται στην εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά:

Σήμερα νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης ROSANERA στο λόφο Καστέλι στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα για την αναμενόμενη εκδικητική αντίδραση μιας κυβερνητικής εξουσίας με βαθειά αντικοινωνική συγκρότηση και συντηρητικά αντανακλαστικά εμφυλιοπολεμικού τύπου, όπως πολλές φορές έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν.

"Sponsored links"

Τρία (3) πράγματα είναι αναγκαίο να ειπωθούν σθεναρά προς το παρόν, αλλά και να απαιτηθούν πλέον με μαζικό τρόπο:

  • Όταν μια τέτοια κυβέρνηση, όπως αυτή της ΝΔ,αισθάνεται «στριμωγμένη» από τα αποτελέσματα των πολιτικών της (ανεξέλεγκτη υγειονομική κρίση, καλπάζουσα ύφεση 15% στην οικονομία, εθνικά θέματα σε επικίνδυνη έξαρση), επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα επικαλούμενη την παλιά καλή συνταγή του «νόμου και της τάξης απέναντι στην αναρχία και την ανoμία».
  • Το ζητούμενο τώρα για τους μαζικούς φορείς, αλλά και κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα που νοιάζεται για την πόλη, είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα και της ελεύθερης πρόσβασης για όλους και όλες στον χώρο. Η αποτροπή κάθε επιχείρησης μετατροπής του ιστορικού κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου σε ιδιωτική επένδυση φίλου (ή μη) της «Οικογένειας» ή του βουλευτή κ. Διγαλάκη, που τόσο πλειοδότησε τα προηγούμενα χρόνια υπέρ της εκκένωσης…
  • Επειδή η κατάληψη, πέρα από τις κοινωνικο-πολιτικές της δραστηριότητες, λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια και ως «κατάληψη στέγης» για ανθρώπους που το χρειάζονταν, να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες που βρέθηκαν στο εσωτερικό της σήμερα το πρωί.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις