Π. Πολάκης: Με “εντολή πρωθυπουργού” ξεκόλλησαν τα έργα στα Σφακιά

Κανένα σχόλιο

Από το γραφείο τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:

Αναλάβαμε πρόσφατα με εντολή του Πρωθυπουργού το δύσκολο έργο να «ξεκολλήσουμε» και να επιταχύνουμε μια σειρά λιμνάζοντα για πολλά χρόνια έργα στο Νομό Χανίων, παραγωγικού, κοινωνικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που είτε παρέμεναν στάσιμα λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είτε είχαν μπλοκαριστεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.Σήμερα με ικανοποίηση (αλλά και πολύ ενέργεια που χρειάστηκε να δώσουμε) βλέπουμε να εξελίσσονται τα παρακάτω:

– Με το υπ’ αριθμ. Κ/ΕΦΑΧΑ/Τ∆ΟΥ/512007/365166/6746/2958 χθεσινό (16-10-2018) έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων (Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) δημοσιεύεται Προκήρυξη πρόσληψης Προσωπικού με Σύμβαση ορισμένου χρόνου για το Έργο: «ΣΤΕΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ, ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ ΣΦΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ», που πρακτικά αποτελεί την Α’ Φάση αποκατάστασης του Φρουρίου του Φραγγοκάστελλου και την επαναφορά του μνημείου στην μορφή που είχε επί Τουρκοκρατίας. Με την προκήρυξη αυτή, που για να δύναται να καρποφορήσει έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι, προκηρύσσονται δημόσια 13 συνολικά θέσεις επιστημονικού και εργατικού προσωπικού όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων (Αρχαιολόγος, Πολιτικοί Μηχανικοί, σκαπανείς κλπ), για οκτώ (8) μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.

"Sponsored links"

– Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση, εντάχθηκε η πράξη του Δήμου Σφακίων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙΙΙ «Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της χώρας» συνολικού ύψους 224.756,20 €. Το έργο περιλαμβάνει τοποθέτηση παιχνιδιών, φωτισμού και περίφραξης των πάρκων των Τοπικών Κοινοτήτων Ίμπρου, Ανώπολης, Πατσιανού, Χώρας Σφακίων και Σκαλωτής, ενώ εξασφαλίζεται έτσι η ασφαλής για τα παιδιά της περιοχής λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών, με πιστοποιημένα όργανα, δάπεδο και παιχνίδια.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε το ξεμπλοκάρισμα και μιας σειράς άλλων έργων Υποδομής στον Νομό μας, όπως…:

Ø οι επικείμενες αποφάσεις του Υπ. Υποδομών για τα οδικά και υποστηρικτικά έργα υποδομών στους Δήμους Κισάμου, Αποκορώνου και Βουκολιών συνολικού ύψους 1.800.000 € και…

Ø η αποπεράτωση της λιμνοδεξαμενής στον Ομαλό, που αφορά ένα έργο που θα δώσει πνοή στις αγροτοκτηνοτροφικές και τουριστικές δραστηριότητες στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για έργο που «ταλαιπωρεί» και «ταλαιπωρείται» από το 2001, ενώ εμείς πετύχαμε να ολοκληρωθεί σε 14 μήνες, με τελευταίο σταθμό που απομένει να ξεπεράσουμε με γρήγορους ρυθμούς, να είναι οι διαδικασίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις