Π. Πολάκης: Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός του δικηγορικού κόσμου

Κανένα σχόλιο

Ο Παύλος Πολάκης συμπαρατάσσεται με τους δικηγόρους που διαμαρτύρονται για την εξαίρεσή τους από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Σε σχετικό κείμενο με το οποίο απαντά σε επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρει τα εξής:

Αγαπητά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων,

"Sponsored links"

Έλαβα την επιστολή σας με την οποία δικαίως διαμαρτύρεστε έντονα για την αδικαιολόγητη εξαίρεση των δικηγόρων από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και κυρίως του επίδοξου «αναμορφωτή του εργατικού Δικαίου» (αλίμονο σε μισθωτούς και ανέργους!) υπουργού  – κατ΄ ευφημισμόν- «Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων»  Γ. Βρούτση, που μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες αναίρεσε τις ίδιες τις δικές του δηλώσεις.

Πράγματι ο κλάδος σας είναι από εκείνουςπου κατεξοχήν πλήττεται από την πρωτοφανή αυτή κρίση, ενώ στη συγκυρία αυτή η διττή αντιμετώπισή σας από την κυβέρνηση, από τη μια σαν επιστήμονες που δεν δικαιούνται ενίσχυση και από την άλλη ως ελεύθεροι επαγγελματίες που οφείλουν να καταβάλλουν τις γνωστές φορολογικές επιβαρύνσεις, σας αδικεί κατάφωρα

Στην πραγματικότητα πρόκειται για πράξη κοινωνικής αναλγησίας και έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό του δικηγορικού κόσμου αλλά και του συνόλου σχεδόν των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, που στερούνται της καταβολής έστω και αυτού του γλίσχρου  βοηθήματος  των 800 ευρώ (για ενάμιση μήνα, ήτοι 535 ευρώ μηνιαίως), την ώρα που, ειδικά οι δικηγόροι, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν επάγγελμα πριν τον Μάιο στην καλύτερη περίπτωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανακοινώθηκε αυτή η εξέλιξη στάθηκε αμέσως αλληλέγγυος στο πλευρό του δικηγορικού κόσμου. Προσωπικά είμαι στη διάθεσή σας για κάθε δυνατή και συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση, ενώ τις επόμενες ώρες κατατίθεται στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & Δικαιοσύνης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις