14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Π. Πολάκης: “ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΝΑΙ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για άρση της πατέντας στα εμβόλια, ΟΧΙ στην πρόταση της ΝΔ για πιστοποιητικό εμβολιασμού”

Ημερομηνία:

Στο “όχι” του Συμβουλίου της Ευρώπης στην πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού αναφέρεται με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης.

Στο κείμενο αναφέρει τα εξής:

«ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΝΑΙ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για άρση της πατέντας στα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό και ΟΧΙ στην πρόταση της ΝΔ για πιστοποιητικό εμβολιασμού για μη ιατρικούς σκοπούς.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία (72 υπέρ, 16 κατά)την τροπολογία – πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπισθούν τα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό ως δημόσιο αγαθό.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης απέρριψε επίσης, με μεγάλη πλειοψηφία (99 κατά-10 υπέρ) κάθε ιδέα για πιστοποιητικό εμβολιασμού για μη ιατρικούς σκοπούς, όπως π.χ. για αεροπορικά ταξίδια, όπως προτείνει ο Κ.Μητσοτάκης.

Υπέρ της φύσης του εμβολίου ως παγκόσμιου δημόσιου αγαθού και κατά της χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, τοποθετήθηκε και ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus

Είναι φανερό ότι αποδίδει η πολιτική ουσίας με προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και στο επίπεδο της Ε.Ε.. Προτάσεις με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας για να ωφεληθεί ολόκληρη η κοινωνία. Αντίθετα τη ΝΔ την ενδιαφέρει και στο θέμα του εμβολιασμού μόνο η επικοινωνία και όχι η ουσία. Με αποτέλεσμα να μην πείθει ούτε καν τα μέλη του δικού της χώρου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. Έστω και τώρα η ΝΔ οφείλει νε βάση και τις νέες εξελίξεις και αποφάσεις να αναθεωρήσει την πολιτική της.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ