14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Π. Σημανδηράκης από Σούδα: “Η Αρχαία Απτέρα αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους πόλους πολιτισμού του νησιού”

Ημερομηνία:

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις τους σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά», βρέθηκαν στον Βλητέ.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμανε ότι παρατηρείται αναπτυξιακή υστέρηση στον πρώην Δήμο Σούδας με πολλά σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν. Αναφερόμενος στη διασύνδεση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» με τον ΒΟΑΚ, σημείωσε ότι «παρότι επεκτάθηκε σημαντικά το αεροδρόμιο τίποτα δεν άλλαξε στις υποδομές πρόσβασης σε αυτό».

Χαρακτήρισε αδιανόητο να παραμένει σε χρήση, χωρίς καμία παρέμβαση, ο ακατάλληλος κόμβος στην έξοδο της εθνικής, που προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και παρουσιάζει σοβαρή επικινδυνότητα, ενώ, όπως σημείωσε, και το οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. «Στη δική μας ατζέντα έχουμε θέσει σε προτεραιότητα στοχευμένες άμεσες παρεμβάσεις, ενταγμένες στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μας για το κυκλοφοριακό στον Δήμο Χανίων», σημείωσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στην αναγκαιότητα αντιπλημμυρικών έργων στην Κάτω Σούδα, στην προώθηση των έργων της ανάπλασης της Πλατείας Σούδας με σύγχρονη αισθητική και λειτουργικότητα, καθώς και της αποκατάστασης του υγροβιότοπου στην εκβολή του ποταμού Μορώνη.

Σχετικά με τη χωροθέτηση μαρίνας, τόνισε ότι «είναι αυτονόητο για αντικειμενικούς λόγους ότι προκρίνεται η Σούδα, ένα φυσικό λιμάνι από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, που μπορεί να φιλοξενήσει τις υποστηρικτικές δομές που απαιτούνται». Εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας παραγωγής ενέργειας στο Πέρα Πλατάνι, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλάζει τον χάρτη σε σχέση με την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού και ως εκ τούτου είναι περιττή κάθε συζήτηση για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ενέργειας».

Επίσης, ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι «η Αρχαία Απτέρα αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους πόλους πολιτισμού του νησιού, έχει κερδίσει τη θέση που της αναλογεί στον αρχαιολογικό χάρτη της Κρήτης και είναι σημαντικό να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στην περαιτέρω ανάδειξή της, μέσα από πολιτιστικές διαδρομές, τη διασύνδεσή της με το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων». Στο ίδιο πνεύμα έθεσε ως προτεραιότητα την αξιοποίηση για φιλοξενία πολιτιστικών δράσεων του Κουλέ της Απτέρας, που παραμένει κλειστός παρότι ανήκει στον Δήμο και έχει αποκατασταθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία. Έκανε επίσης αναφορά στο μοναδικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό σύνολο που δημιουργείται από το κάστρο της Απτέρας, το φρούριο Ιτζεδίν και τη νησίδα της Σούδας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...

Σουδιανός δρόμος: Από αψίδα του θριάμβου σε νεκροταφείο δέντρων | Φωτός

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...