22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Π. Σημανδηράκης: Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για καταλήψεις σε κοινόχρηστους χώρους τις επόμενες ημέρες – Είμαστε σίγουροι για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία των δημοτών

Ημερομηνία:

Με ένα μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο νέος Δήμαρχος Χανίων ενημερώνει τους δημότες ότι τις επόμενες ημέρες θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για καταλήψεις σε κοινόχρηστους χώρους. Ο κ. Σημανδηράκης εκφράζει την πεποίθησή του οι οι δημότες θα ανταποκριθούν άμεσα και θα σεβαστούν τις διατάξεις του νόμου και του κανονισμού «καθώς  ο σεβασμός του δημόσιου χώρου και των κανόνων θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμο μας».

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συνδημότες μας οτι στo πλαίσιο  σεβασμού του δημόσιου χώρου, της προσβασιμότητας και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 του νόμου 4483/2017  και του υφιστάμενου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, τις επόμενες μέρες θα εντατικοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό την απαρέγκλιτη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και του εγκεκριμένου κανονισμού χρήσης του δημόσιου χώρου.

Να σημειωθεί οτι το άρθρο 55 του νόμου 4483/2017 αναφέρεται στην αποκατάσταση κοινόχρηστου χώρου από αυθαίρετη κατάληψη και προβλέπει ότι “Επιδίδεται στον παραβάτη εντολή να άρει την αυθαίρετη κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου, αφαιρώντας τα κάθε είδους αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί σε αυτόν μέσα σε επτά (7) ημέρες από την επομένη της επιδόσεως. Αν ο παραβάτης δεν συμμορφωθεί, τα εν λόγω αντικείμενα απομακρύνονται άμεσα από συνεργείο του ∆ήμου”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...