Ραχόι: Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα στείλει το μήνυμα ότι το ευρώ είναι αναστρέψιμο

Κανένα σχόλιο

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα ότι, αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα στείλει το μήνυμα ότι το κοινό νόμισμα είναι αναστρέψιμο και συνεπώς άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν.

«Τι μπορεί να συμβεί αν η Ελλάδα βγει από ευρώ; Θα υπάρξει ένα αρνητικό μήνυμα ότι η ιδιότητα του μέλους της ευρωζώνης είναι αναστρέψιμη. Ο κόσμος ίσως νομίσει ότι, εφόσον μια χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ, και άλλες μπορεί να το κάνουν στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πλέον σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από ένα Grexit», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξη του.

Ο κ. Ραχόι υποστήριξε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έσωσαν την Ισπανία από την τύχη της Ελλάδας λέγοντας ότι «παλέψαμε σκληρά για να αποφύγουμε ένα σχέδιο διάσωσης. Βλέποντας τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι άξιζε τον κόπο».

"Sponsored links"

Μιλώντας για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο συντηρητικός ηγέτης εκτίμησε ότι, «αν αυτό διεξαχθεί κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το χάσει, θα είναι κάτι θετικό για την Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες θα έχουν πει ναι, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θα μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε με μια άλλη κυβέρνηση».

Στην αντίθετη περίπτωση, «πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη εναλλακτική επιλογή παρά να βγει από το ευρώ», πρόσθεσε ο Ραχόι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος αντιμετωπίζει στη χώρα του την ανοδική πορεία ενός συμμάχου του Έλληνα πρωθυπουργού, του αριστερού κινήματος Podemos, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που ζητεί ανοιχτά την απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία. Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα υπό τον Μαριάνο Ραχόι, το οποίο έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμα της Ισπανίας αφότου ξέσπασε η κρίση στην ευρωζώνη, υιοθέτησε σκληρή γραμμή κατά οιασδήποτε επιείκειας έναντι του ελληνικού χρέους.

left.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις