Ρεκόρ 12 ετών στις θάλασσες της Κρήτης: Έως και έξι βαθμούς Κελσίου η απόκλιση από τα φυσιολογικά επίπεδα

Κανένα σχόλιο

Το πρωτοφανές κύμα ζέστης έχει επηρεάσει και τις θάλασσες, με τα πελάγη να έχουν πάρει… φωτιά. Έως και έξι βαθμούς Κελσίου η απόκλιση από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας στις θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, λόγω των εξαιρετικά θερμών αερίων μαζών.

Ως αποτέλεσμα, τα νοτιότερα πελάγη έχουν θερμανθεί έως και έξι βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα των τελευταίων 12 ετών.

"Sponsored links"

Απόκλιση από τη μέση θερμοκρασία στις θάλασσες της Ελλάδας
Απόκλιση από τη μέση θερμοκρασία στις θάλασσες της Ελλάδας

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγαλύτερες αποκλίσεις παρατηρούνται νότια–νοτιοδυτικά της Κρήτης, βόρεια της Κρήτης, δυτικά της Μεσσηνίας, καθώς και νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες της 18ης Μαΐου

Γορτύνα Ηρακλείου 40,2οC

Πλώρα Ηρακλείου 39,9οC

Αρφαρά Μεσσηνίας 39,2οC

Κατταβιά Ρόδου 39,1οC

Μεγαλόπολη 38,8οC

Μεταξοχώρι Ηρακλείου 38,7οC

Βαγιωνιά Ηρακλείου 38,7οC

"Sponsored links"

Σπάρτη 38,6οC

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις