Σάββας Ξηρός: Δεν θα δεχτώ το βραχιολάκι λόγω θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων αλλά και για ιατρικούς λόγους

Κανένα σχόλιο

Την πρόθεσή του να μη δεχτεί το «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής παρακολούθησης εξέφρασε η Σάββας Ξηρός.

Το φυλακισμένο μέλος της 17 Νοέμβρη, που επωφελείται από τις διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για εγκλεισμό κατ’ οίκων κρατουμένων με μεγάλα ποσοστά αναπηρίας, μιλώντας στο E TV, ξεκαθάρισε ότι δεν διάκειται αρνητικά απέναντι στο νέο νόμο, ωστόσο δεν προτίθεται να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής επιτήρησης λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

«Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Αυτό περιγράφεται ακριβώς στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή, και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το ζήτημα, αυτός ο τρόπος επιτήρησης γενικά προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε τρόπο στη σύγχρονη κοινωνία. Δοκιμάζουν αυτό το σύστημα πιλοτικά σε κατάδικους, σε κρατούμενους και μετά επεκτείνεται. Κάνουν ένα πείραμα σε πραγματικές συνθήκες. Όπως έγινε το 2004 με τα βιομετρικά στοχεία τα οποία σήμερα έχουν επεκταθεί και στις τράπεζες και αλλού. Κι έτσι σιγά σιγά θα υπάρχει μια γενική επιτήρηση και από εκεί που υποτίθεται ότι το σύστημα κοιτάει τον άνθρωπο, ξαφνικά ο κάθε άνθρωπος θα γίνει μια κουκίδα, σε μια οθόνη με έναν πλήρη έλεγχο κάθε κίνησής του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Sponsored links"

Όσον αφορά τους ιατρικούς λόγους, σημειώνει ότι δεν θα μπορεί να κάνει καμία εξέταση όπως καρδιογράφημα, μαγνητική και αξονικές.

Αναφέρει επίσης τα σημαντικότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα οποία έχουν μετατρέψει τη ζωή του σε έναν πραγματικό γολγοθά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις