19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Σήμερα πετάχτηκαν 200.000 λαχανικά στην Κρήτη”

Ημερομηνία:

Με μια ανάρτηση που σοκάρει πληροφορηθήκαμε σήμερα το παρακάτω:

Σημερα ο Αγροτικος συνεταιρισμος Ανατολη αναγκαστηκε να πεταξει προιοντα α κατηγοριας λογω μη διαθεσιμοτητας……..

Στην  Ιεράπετρα, το Νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, σε μία περιοχή με μεγάλη παράδοση στην καλλιέργεια κηπευτικών, ιδρύθηκε το 2001 o Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ».

Ο συνεταιρισμός λειτουργεί από το 2009 ως αναγνωρισμένη Ομάδα Παραγωγών. Σήμερα αριθμεί 200 μέλη οι οποίοι είναι έμπειροι και πιστοποιημένοι καλλιεργητές καλλιεργώντας άνω 1200 στρεμμάτων θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Εκεί λοιπόν σήμερα αποφασίστηκε να πεταχτούν στα σκουπίδια λαχανικά 200.000 κιλών λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας.

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις και τη συζήτηση που ακολουθεί την βασική ανάρτηση η απόφαση πάρθηκε μετά από αδιαφορία της κυβέρνησης να βρει λύση στο ζήτημα της αποζημίωσης των αγροτών και της διάθεσης τους δωρεάν σε όλη την Ελλάδα.

Είναι πραγματικά λυπηρό ένα τέτοιο θέαμα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για όλους μας. Μόνο λύπη και αισθήματα οργής προκαλεί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...