21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σήφης Βαλυράκης: Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή για τον θάνατό του

Ημερομηνία:

Τραγικό τέλος για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στο Πεζονήσι Ερέτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή νωρίς σήμερα το πρωί είναι ότι πιθανόν τα χτυπήματα να προκλήθηκαν από την προπέλα του σκάφους όταν ο πρώην υπουργός έπεσε στη θάλασσα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τα κτυπήματα στο πρόσωπο, ειδικά ένα από αυτά είναι σοβαρό, και έχει αποκολληθεί μέρος αυτού. Επιπλέον είχε ακρωτηριαστεί δάχτυλο του αριστερού χεριού του.

Όσο για τον λόγο της πτώσης του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα οι Λιμενικές αρχές εκτιμούν είτε ότι γλίστρησε είτε ότι είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ο πρώην υπουργός αντιμετώπιζε ένα καρδιακό πρόβλημα. Όλα θα φανούν από την ιατροδικαστική εξέταση σε κάθε περίπτωση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού 

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχἐς Χαλκίδας, Ερέτριας και Αλιβερίου για περιστατικό αγνοούμενου 77χρονου ημεδαπού, στη θαλάσσια περιοχή Ερέτριας, ο οποίος είχε αποπλεύσει με μικρό φουσκωτό σκάφος από το λιμένα Ερέτριας.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) Α/Κ σκάφη, ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιώτες δύτες, ένα (01) ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο (02) εθελοντικές ομάδες, τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν..

Αρχικά, εντοπίστηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, σε βραχώδη ακτή της νησίδας ”ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ”, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 77χρονος από ιδιώτη στην ανατολική ακτή ”ΠΕΖΟΝΗΣΙΟΥ” Ερέτριας και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Το αντίο του πολιτικού κόσμου 

«Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία και ανιδιοτελής βουλευτής και υπουργός στη Δημοκρατία. Πολιτικός αντίπαλος, αλλά ποτέ εχθρός. Και πάντα, ένας περήφανος Χανιώτης», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη.

«O Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών συνελήφθη και βασανίστηκε. Καταφέρνοντας να αποδράσει συνέχισε τη σημαντική αντιδικτατορική του δράση στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας από τη Μεταπολίτευση και μετά, άφησε με το προσωπικό του ήθος το δικό του αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της χώρας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"google ad"

«Μεγάλη η θλίψη μας από την αδόκητη απώλεια του πολύ καλού φίλου, αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας. Καλό σου ταξίδι, Σήφη» αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

«Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου και φίλου Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη» σημειώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και υπογραμμίζει:

«Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη. Μαχητής μέσα απο το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας. Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981. Από όπου και αν υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη , βουλευτής και υπουργός, διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα».

«Με βαθειά θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό ενός αγωνιστή και προσωπικού μου φίλου, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μίνα και στους οικείους του», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη.

«Ο Σήφης ήταν ιδεολόγος κι έντιμος πολιτικός, με πίστη στην πατρίδα και στις δυνάμεις της», καταλήγει η δήλωση του κ. Σαμαρά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...