Σαλβίνι: Η Ε.Ε. θα έπρεπε να επιβάλει κυρώσεις στη Γαλλία και σε όλες τις χώρες σαν τη Γαλλία, οι οποίες φτωχαίνουν την Αφρική και αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν

Κανένα σχόλιο

Συνέχεια στον πόλεμο δηλώσεων Ρώμης – Παρισιού έδωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Μία ημέρα αφότου το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ιταλίδα πρέσβειρα για εξηγήσεις, με αφορμή τις «επιθετικές» δηλώσεις του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, ο Σαλβίνι έστρεψε για μία ακόμη φορά τα βέλη του εναντίον της Γαλλίας κατηγορώντας τη ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της ηρεμίας στη Λιβύη, διότι έχει ενεργειακά συμφέροντα.

«Στη Λιβύη, η Γαλλία δεν θέλει να σταθεροποιήσει την κατάσταση, πιθανότατα επειδή έχει πετρελαϊκά συμφέροντα, τα οποία αντιτίθενται σε εκείνα της Ιταλίας», δήλωσε ο Σαλβίνι στο Canale 5. Ο Ιταλός υπουργός έξυσε ακόμη περισσότερο την πληγή στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο κρατών, εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Χθες, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Ιταλίδα πρέσβειρα για εξηγήσεις, αναφορικά με τα σχόλια του Λουίτζι ντι Μάιο περί εκμετάλλευσης της Αφρικής από τη Γαλλία, στην οποία επέρριψε επίσης την ευθύνη των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

"Sponsored links"

«Εάν σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, αυτό συμβαίνει διότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία, δεν σταμάτησαν ποτέ να αποικίζουν σε δεκάδες χώρες της Αφρικής» επέμεινε ο Ντι Μάιο, ο αρχηγός του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που κυβερνά με την ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

«Η Ε.Ε. θα έπρεπε να επιβάλει κυρώσεις στη Γαλλία και σε όλες τις χώρες σαν τη Γαλλία, οι οποίες φτωχαίνουν την Αφρική και αναγκάζουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν. Διότι οι Αφρικανοί θα έπρεπε να βρίσκονται στην Αφρική και όχι στον βυθό της Μεσογείου», τόνισε ο Ντι Μάιο σχολιάζοντας τους φόβους του ΟΗΕ ότι περί τους 170 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστά ναυάγια στη Μεσόγειο.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις