16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Σαπίζουν» τα ασθενοφόρα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ

Ημερομηνία:

Μόλις 10 μήνες μετά τη δωρεά 58 ασθενοφόρων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο ΕΚΑΒ Αττικής και η απαραίτητη συντήρηση για την κίνησή τους φαίνεται να εξελίσσεται σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες. Όπως αναφέρουν πηγές από το ΕΚΑΒ, το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα, καθώς το σέρβις για 8 χρόνια έχει καλυφθεί από τη δωρεά του ΙΣΝ. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη δεν έχει δοθεί λύση για την συντήρηση-επισκευή και δεν υπάρχει επικοινωνία μέσω ΕΚΑΒ με το ΙΣΝ την εταιρεία συντήρησης και την αντιπροσωπεία.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, «εδώ και 2 μήνες δεν υπάρχει κανένα εφεδρικό ασθενοφόρο, ενώ αρκετά σύγχρονα ασθενοφόρα της δωρεάς παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών (μηχανικές και διασκευής) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποια μάλιστα δεν έχουν ελαστικά».

Τα νησιά κάνουν σέρβις στην Αθήνα 

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο ΕΚΑΒ της περιφέρειας. Η κατανομή των ασθενοφόρων έγινε χωρίς να προβλεφθεί η συντήρηση και η επισκευή τους. Το αποτέλεσμα; Ασθενοφόρο φεύγει από τον Βόλο και μέσω Λάρισας αλλάζει τακάκια στην Κοζάνη! Για να αλλάξει λάδια από ένα νησί του Αιγαίου πρέπει να έρθει στην Αθήνα. Το κόστος εκτός από οικονομικό είναι και λειτουργικό καθώς τα νέα ασθενοφόρα παραμένουν εκτός κίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Από τα υπόλοιπα διαθέσιμα που χρονολογούνται από το 2004 με εκατομμύρια χλμ στο ενεργητικό τους, όσα βέβαια έχουν παραμείνει στην Αττική και δεν έχουν παραχωρηθεί σε άλλους οργανισμούς και στην περιφέρεια, ένα-ένα παροπλίζεται καθώς δεν υπάρχουν λόγω παλαιότητας ανταλλακτικά στις επίσημες αντιπροσωπείες. Κανένας σχεδιασμός εκ μέρους της διοίκησης».

Οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, «να σταματήσουν τις αθρόες  ρουσφετολογικές μετακινήσεις Διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας καθώς η δύναμη των ασθενοφόρων έχει μειωθεί επικίνδυνα και αυτό έχει επιπτώσεις στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας των πολιτών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προασπίσουν το κοινωνικό σύνολο και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη σταδιακή αποδόμηση του ΕΚΑΒ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...