Σαρηγιάννης: «Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα έχουμε 160 κρούσματα την ημέρα»

Κανένα σχόλιο

Για τα αποτελέσματα της έρευνάς του, σύμφωνα με τα οποία το 50% του πληθυσμού θα μολυνθεί από κορωνοϊό μίλησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Χρήστο Μπόκα.

“Αυτό είναι ένα παλιό συμπέρασμα από τον Μάρτιο, είναι ο ορισμός της ανοσίας της αγέλης” ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης, εκτιμώντας πως “για να σταματήσει χωρίς το εμβόλιο η πανδημία, πρέπει να μολυνθεί το 60%- 70% του πληθυσμού”, ποσοστό που στην Ελλάδα λόγω της ανομοιογένειας διαμορφώνεται στο 45% – 50%. Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, “το παιχνίδι είναι να φτάσουμε στο 95, να διαχειριστούμε σωστά το υγειονομικό κίνδυνο, αποφεύγοντας τα χειρότερα, με κατάλληλη διαχείριση μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο να μην αφήσουμε να ξεφεύγει η πανδημία αυτό το καλοκαίρι ή το Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία”.

Ως την πιο κρίσιμη παράμετρο διαχείρισης του υγειονομικού κινδύνου ο κ. Σαρηγιάννης ιεράρχησε τον χρόνο, δηλαδή “πόσο καλά θα διαχειριστούμε το χρόνο, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο”, προσθέτοντας πως “όσο καλύτερα μπορούμε να ανιχνεύουμε την ύπαρξη φορέων στην κοινότητα, τόσο μπορούμε να κερδίζουμε χρόνο αντίδρασης”. “Εάν παίρναμε και εφαρμόζαμε τα μέτρα 2-3 εβδομάδες πριν, δεν θα είχαμε την έξαρση που συζητάμε αλλά πλάτυνση καμπύλης επιδημίας μέχρι τον Νοέμβρη” σχολίασε ο κ. Σαρηγιάννης και προειδοποίησε πως “αν δεν εφαρμοστεί κανένα από τα μέτρα αυτά, θα έχουμε 160 κρούσματα σε καθημερινή βάση”.

"Sponsored links"

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής αποτίμησε τον κίνδυνο ως διαχειρίσιμο, αλλά θα “ήταν πολύ καλύτερα διαχειρίσιμος αν τα μέτρα αυτά είχαν παρθεί 3 βδομάδες πριν”. Για το λόγο αυτό, ο ίδιος τόνισε πως “πρέπει να λάβουμε μέτρα προληπτικά”, προτείνοντας να αυστηροποιηθούν τα πρόστιμα. Επιπλέον, “εγώ θεωρώ ότι θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα. Θα μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια ή με μάσκα ή και με απόσταση” παρατήρησε ο κ. Σαρηγιάννης και πρότεινε “τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 15 Σεπτεμβρίου, για να έχουν υποχωρήσει οι τουριστικές ροές”.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις