Σεβασμός στους ποδηλάτες οδηγούς, όμως και οι ποδηλάτες να σέβονται τον Κ.Ο.Κ…

Κανένα σχόλιο

Είναι γεγονός ότι πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων δε σέβονται τους ποδηλάτες με αποτέλεσμα σοβαρά ατυχήματα που κοστίζουν και τις ζωές ποδηλατών, όπως το πρόσφατο τροχαίο με εγκατάλειψη με τον πατέρα 5 παιδιών Κώστα Τζωρτζάκη.

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.

Πολλοί ποδηλάτες δείχνουν μία απόλυτη ασέβεια στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, λες και αυτός δεν αφορά τους οδηγούς ποδήλατων.

"Sponsored links"

Έτσι, είναι συνηθισμένο φαινόμενο ποδηλάτες να παιρνούν τα φανάρια με κόκκινο ρίχνοντας μία απλή ματιά αν περνά αμάξι, ή ακόμα και απλά κόβοντας λίγο ταχύτητα.

Συνηθισμένο είναι επίσης ποδηλάτες να οδηγούν στην αντίθετη πλευρά του ρεύματος ενώ αρκετοί είναι που το βράδυ οδηγούν δίχως φανάρια ή κάποια αντανακλαστικά ώστε να μπορούν να τους δουν ευδιάκριτα οι οδηγοί.

Όμως η παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εγκυμονεί κινδύνους, είτε οδηγείς φορτηγό, είτε ποδήλατο.

Καλό είναι να το έχουμε αυτό όλοι υπόψη μας και να οδηγούμε πάντα με σεβασμό στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Γιατί σεβασμός στον ΚΟΚ, είναι σεβασμός προς τους οδηγούς.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις