22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΣΕΚ και Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων στηρίζουν τον Σεραφείμ Ρίζο – Προνομιακή η αντιμετώπιση των ναζιστών

Ημερομηνία:

Η βιομηχανία διώξεων που στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια οδηγεί ακόμη και σήμερα ανθρώπους στα δικαστήρια. Ένας εξ αυτών είναι και ο Σεραφείμ Ρίζος ο οποίος δικάζεται στις 31 Γενάρη μετά από μήνυση ατόμου που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Σοσιαλιστικό Εργαιτκό Κόμμα και αλλά και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων. Ζητούν την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του εκπαιδευτικού από τις κατηγορίες ενώ το ΣΕΚ αφού διαπιστώνει ότι επιχειρείται εξαγνισμός της Χρυσής Αυγής καλεί και σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την ημέρα της δίκης.

ΣΕΚ: Επιχειρείται εξαγνισμός της Χρυσής Αυγής

Στις  31 Γενάρη γίνεται η δίκη του Σεραφείμ Ρίζου μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, δημοτικού συμβούλου στο ΔΣ Χανίων με την «Ανταρσία στα Χανιά», μέλους του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έπειτα από μήνυση  του χρυσαυγίτη Στέλιου Βολουδάκη.

Ο σ. Ρίζος κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν  όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι  μια προκλητική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις.

Οι εκπαιδευτικοί όπως φάνηκε και πρόσφατα στο Πέραμα αποτελούν προσφιλή στόχο της ΧΑ γιατί έχουν αποτελέσει, όλα αυτά τα χρόνια, φραγμό στις πολιτικές των μνημονίων και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης όπως επίσης και μόνιμο εμπόδιο στο να εμπεδωθούν στα σχολεία ρατσιστικές λογικές αποκλεισμών, παλεύοντας για μια παιδεία ανοιχτή για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο, φυλή, τάξη ή καταγωγή.

Η ΧΑ το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να στήσει ξανά τα τάγματα εφόδου απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ασυλία από τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Όπως τώρα προσπαθούν να εμφανίσουν τα μέλη τους ως «αγανακτισμένους γονείς», έτσι και πριν λίγο καιρό εμφανίζονταν ως «αγνοί ακτιβιστές» που χτυπήθηκαν από «ακραίους  αριστερούς».  Σήμερα κατηγορούν το σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές, με ψεύτικες και ανυπόστατες κατηγορίες προσπαθώντας να χτυπήσουν το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), το εκπαιδευτικό κίνημα στα Χανιά όπως και την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Ο εξαγνισμός της ΧΑ που επιχειρείται από μερίδα κυβερνητικών στελεχών (Καμένος, Παρασκευόπουλος) αλλά πάνω από όλα οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των προσφύγων αποτελούν το έδαφος πάνω στο οποίο εξακολουθούν να υφίστανται και να ανθίζουν τέτοιου είδους πρακτικές από τη ΧΑ.

Τη στιγμή που εκατομμύρια βγαίνουν στους δρόμους  σε όλο τον κόσμο ενάντια στο ρατσιστή Τραμπ, τη στιγμή που χιλιάδες διαδηλώνουν στο Πέραμα ενάντια στις επιθέσεις  των νεοναζί, τη στιγμή που οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και οι του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας, τη στιγμή που στη δίκη της Χρυσής Αυγής βγαίνουν καθημερινά ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων στα Χανιά, αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Καλούμε τα συνδικάτα, τη νεολαία, κάθε αγωνιστή του εργατικού, αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται από το ΣΕΠΕ Χανίων στις 31 Γενάρη έξω από τα δικαστήρια.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συντρόφου Ρίζου.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων: Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ η βιομηχανία διώξεων στήνεται ξανά

"google ad"

Σαν Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων εκφράζουμε ομόφωνα την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή μας στον Σεραφείμ Ρίζο, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, ο οποίος σύρεται στα δικαστήρια έπειτα από μήνυση ατόμου που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.

Ο εκπαιδευτικός  κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το εν λόγω άτομο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα, στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν το Σεραφείμ  Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας στάσης προνομιακής  μεταχείρισης που δυστυχώς φαίνεται να επιφυλάσσεται στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής ακόμα και από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης. Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, η συνεργασία με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά, η διαφυγή χρυσαυγιτών που επιτίθενται ακόμη και μπροστά στις κάμερες  χρησιμοποιώντας σιδερολοστούς, παραμένοντας ασύλληπτοι, οι ανοιχτές επιθέσεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πέραμα πρόσφατα είναι μόνο μερικά από τα προκλητικά γεγονότα, τα οποία αντιμετωπίζονται με αποτροπιασμό αλλά και οργή από τη συντριπτική εργαζόμενη και δημοκρατική πλειοψηφία που απεχθάνεται τη ναζιστική βία και όσους την καλύπτουν.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών του εργατικού κινήματος, όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να στήνεται ξανά βιομηχανία διώξεων.

Σαν ΕΓΕΣΥΧ συντασσόμαστε πλήρως στην απαίτηση για άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του εκπαιδευτικού από τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...