Σε αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους προχωρά το Βατικανό

Κανένα σχόλιο

Το Βατικανό ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, μια κίνηση συμβολική που θα θεωρηθεί σημαντικό βήμα για τις παλαιστινιακές διεκδικήσεις, αλλά αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της παλαιστινιακής κυβέρνησης.

Η αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Βατικανό έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς στις περιοχές της ανατολικής Ιερουσαλήμ υπάρχουν πολλοί ιεροί χώροι των χριστιανών.

Το Ισραήλ ανησυχεί για το κύμα της αναγνώρισης του παλαιστινακού κράτους, καθώς αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους.

"Sponsored links"

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εδώ και καιρό αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμεί τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Τον τελευταίο χρόνο το Βατικανό αναφέρεται ως «κράτος της Παλαιστίνης».

Η συνθήκη που θα το αναγνωρίζει και τυπικά έχει αρχίσει να συντάσσεται και θα υπογραφεί «στο εγγύς μέλλον».

Newsroom ΔΟΛ

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις