16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σε Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Χανίων ο Διοικητής της Αμερικανικής Βάσης | Φωτός

Ημερομηνία:

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, όποτε υπήρχε κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις ήταν αυτονόητο ότι οι φορείς του τόπου θα έδιναν στη δημοσιότητα τουλάχιστον μία ανακοίνωση στήριξης των κινητοποιήσεων.

Σήμερα, ημέρα κινητοποίησης ενάντια στις βάσεις, Αντιπεριφέρεια και Δήμος Χανίων όχι μόνο δεν τάχθηκαν υπέρ των κινητοποιήσεων αλλά υποδέχθηκαν και τον Διοικητή των Βάσεων με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων μάλιστα να διαβεβαιώνει τον Διοικητή ότι “θα ζήσει πολλές όμορφες στιγμές στο νησί μας, και ότι μετά το πέρας της θητείας του δεν θα θέλει να φύγει από τον τόπο μας”

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα και με τα δελτία τύπου που στάλθηκαν στην εφημερίδα μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, ο νέος Διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Ryan T. Tewell (Πλοίαρχος Ράιαν Τ. Τούελ), ο οποίος παρέλαβε τη σκυτάλη από τον προηγούμενο Διοικητή, Captain Brad J. Collins (Πλοίαρχο Μπραντ Τζ. Κόλινς), στις 3 Αυγούστου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον νέο Διοικητή για θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπογράμμισε την καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί στα Χανιά με τους Αμερικάνους υπηκόους, όπως και την επί χρόνια άψογη συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών της Αμερικάνικης Ναυτικής Ευκολίας Σούδας και της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Πλοίαρχος Tewell με τη σειρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τοποθέτησή του στα Χανιά, δηλώνοντας τυχερός που βρίσκεται στον τόπο μας, τον οποίο ανυπομονεί να γνωρίσει καλά μαζί με την οικογένειά του. Αναφέρθηκε με ενθουσιασμό τόσο στις φυσικές ομορφιές του νησιού – όπως το φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο διέσχισε πρόσφατα – όσο και στην Ιστορία και τις παραδόσεις της Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Διοικητή ότι θα ζήσει πολλές όμορφες στιγμές στο νησί μας, και σε ιδιωτικό και σε επαγγελματικό επίπεδο και ότι σίγουρα μετά το πέρας της θητείας του δεν θα θέλει να φύγει από τον τόπο μας.

Κλείνοντας, ευχήθηκε στο νέο Διοικητή Καλή Επιτυχία στα νέα καθήκοντά του, προσφέροντάς του τις αγγλικές εκδόσεις των βιβλίων «Ιστορία της Κρήτης», του καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη, και «Το Φαράγγι της Σαμαριάς. Καταφύγιο ζωής, ορμητήριο ελευθερίας». Ως αντίδωρο, ο Διοικητής έδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη το «κέρμα της φιλίας», το οποίο παραδοσιακά προσφέρεται δια χειραψίας.

Συνάντηση και με τον Δήμαρχο Χανίων

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα ο νέος Διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, Captain Ryan Tewell επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τον Διοικητή για θέματα, που αφορούν την πόλη των Χανίων, ενώ ο κ. Tewell αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Αμερικανικής Ευκολίας, καθώς και στις εντυπώσεις του από την έως τώρα παραμονή του στην Ελλάδα.

Μεταξύ των δύο πλευρών με την ολοκλήρωση της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ