14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σε γερμανικούς οίκους ανοχής τα αδέσποτα του Ηρακλείου;

Ημερομηνία:

Πριν μερικές ημέρες και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου είχε απασχολήσει τους πολίτες της Κρήτης μία περίεργη υπόθεση όπου άγνωστοι γύριζαν με ένα βανάκι και μάζευαν αδέσποτα ζώα από διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, παριστάνοντας ότι είναι από το Κυνοκομείο Ηρακλείου. Την καταγγελία είχε κάνει το ίδιο το Κυνοκομείο που διάψευσε ότι οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν για λογαριασμό του. Οι ζωόφιλοι του Ηρακλείου είχαν ενημερώσει την Εισαγγελία Ηρακλείου και είχε ασκηθεί μήνυση κατά των δύο αγνώστων.

Η αστυνομία στο Ηράκλειο συνέλαβε τρία άτομα, μια υπήκοος Ολλανδίας, ένας Βρετανός και μια Γαλλίδα αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες εντόπισαν την Ολλανδή στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» , ενώ επιχειρούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό έχοντας μαζί της 5 σκυλιά, σχετικά αδυνατισμένα αλλά σε καλή γενικά κατάσταση. Αυτό που ήταν προβληματικό ήταν τα ειδικά έγγραφα που είχε μαζί της η γυναίκα και τα οποία χαρακτηρίζονται «όχι και τόσο σωστά» από τους αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν και προσήγαγαν την γυναίκα.

Ένα ακόμα θέμα που δημιούργησε ερωτήματα ήταν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αλλοδαπή δήλωσε πως θα έμενε στο εξωτερικό για δουλειές, όμως διαπιστώθηκε ότι είχε ήδη αγοράσει και εισιτήριο για επιστροφή στην Κρήτη μόλις δύο ημέρες μετά την αναχώρησή της.

Από την έρευνα προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση του Βρετανού και της Γαλλίδας και οι τρεις πλέον διώκονται για παράνομη μεταφορά ζώων.

Η Ολλανδή , που κατοικεί στην Κρήτη από το 2008, και παραδέχτηκε την κατοχή των πλαστών διαβατηρίων των ζώων ενδέχεται να έχει εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση και στο παρελθόν με την αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες.

Τα αδέσποτα, που φαίνεται πως ήταν από τις Γούβες, είναι ιδιοκτησία του δήμου και μόνο ο δήμος νομιμοποιείται να προχωρήσει σε διαδικασίες υιοθεσίας.

Παρόμοια υπόθεση και στην Αθήνα

Το Σάββατο, σε μία ακόμα υπόθεση που φαίνεται ότι συνδέεται, ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες καθώς προσπάθησαν να μεταφέρουν προς Μόναχο και Αμβούργο συνολικά δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούνταν είτε ως πειραματόζωα, είτε σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία.

Η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κάθε Σαββατοκύριακο το κύκλωμα μετέφερε δεκάδες αδέσποτα σκυλιά είτε από το Ελευθέριος Βενιζέλος είτε από την Πάτρα με τα πλοία της γραμμής.

Τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση και ναρκωμένα ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι Γερμανοί πλήρωναν στα μελή του κυκλώματος 400 ευρώ για κάθε δύστυχο ζώο. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε επίσης πως πολλές ελληνικές φιλοζωικές εταιρείες γνώριζαν για τη δραστηριότητα που ελάμβανε χώρα τους τελευταίους μήνες και σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στο βασανισμό και την εκμετάλλευση των αδέσποτων προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία.

Τα ξημερώματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η αντίστροφή μέτρηση για την αηδιαστική και αποτρόπαια δράση του κυκλώματος ξεκίνησε το Σάββατο τα μεσάνυχτα. Στον επόπτη ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης του αεροδρομίου έφθασε πληροφορία από αστυνομικό, ευαισθητοποιημένο σε θέματα ζώων ότι ίσως μέλη του κυκλώματος θα προσπαθούσαν να περάσουν δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά στο εξωτερικό. Έτσι, στήθηκε μια επιχείρηση της Αστυνομίας με δύο κλιμάκια.

Το ένα ανέλαβε το χώρο των εμπορευμάτων και το άλλο ακροβολίστηκε στον χώρο των επιβατών. Λίγη ώρα αργότερα ένας Έλληνας μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του πέντε σκυλιά τα οποία παρέδωσε προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση για Μόναχο.

Ο αριθμός πέντε είναι κομβικός αφού τόσα επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του ένας πολίτης χωρίς να θεωρείται ότι κάνει εμπορία. Όταν τον ήλεγξαν οι αστυνομικοί έπεσε σε αντιφάσεις καθώς υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του. Όμως τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεψε αύριο ή την Κυριακή. Λίγη ώρα αργότερα δύο Γερμανίδες προσπάθησαν να περάσουν άλλα δέκα σκυλιά και όταν έγιναν αντιληπτές συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

"google ad"

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ με τη βοήθεια φιλοζωικών οργανώσεων έδειξε ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια τέτοια παράνομη δραστηριότητα από Ελλάδα στη Γερμανία και τα ταλαίπωρα ζώα χρησιμοποιούνται είτε ως πειραματόζωα είτε για κτηνοβασίες σε γερμανικούς οίκους ανοχής.

geporge - kala
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιο Καλλιακμάνη ο οποίος εργάζεται στο αεροδρόμιο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε το συμβάν καθώς μάλιστα είναι επόπτης ασφαλείας και χειρίστηκε την υπόθεση τονίζοντας πως έφτασαν πληροφορίες στην αστυνομία ότι κάθε σαββατοκύριακο παρατηρείτο ένα μπαράζ διακίνησης μεταφοράς αδέσποτων σκυλιών από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Φάρσα ή αλήθεια;

Να σημειώσουμε ότι αν και η εξάπλωση της είδησης είναι πολύ μεγάλη η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr τονίζει ότι πιθανότατα είναι φάρσα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η κτηνοβασία είναι παράνομη στη Γερμανία από 01 Φεβ. 2013 Όπως βλέπουμε στο δημοσίευμα των New York Times, από την πρώτη Φεβρουαρίου του 2013, η κτηνοβασία είναι παράνομη στη Γερμανία, κάτι που επιβεβαιώνεται και στη Wikipedia στο λήμα «Zoophila and the Law»

Άρα, από 01 Φεβ. 2013 δεν μπορεί να υπάρχουν οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία. Διαβάστε  και το άρθρο από  το hoaxunveiled σχετικά με την περσινή, ψεύτικη είδηση, Αυξάνονται οι οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία

Πάντως, και τα στοιχεία της ellinikahoaxes.gr δεν είναι απολύτως αληθή αφού η κτηνοβασία είναι πολύ διαδεδομένη και μάλιστα ανθεί στην Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη πληροφορία περί μεταφοράς των ζώων στη Γερμανία διακινείται μέσω φιλοζωικών συλλόγων στην Ελλάδα ενώ υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες και ακτιβιστές στη γερμανία σχετικά με τη ζωοφιλία και την ερωτική επαφή με τα ζώα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πλήθος αναφορών το σεξ με τα ζώα, η κτηνοβασία δηλαδή, ανθεί στην Ευρώπη και περιέργως η άνθιση συμβαδίζει με τις προσπάθειες που γίνονται από κυβερνήσεις για την απαγόρευσή του σε χώρες όπως η Γερμανία και η Δανία.

Με άλλα λόγια, ενώ υπάρχουν πλέον νόμοι που απαγορεύουν τη ζωοφιλία στη Γερμανία και στη Δανία, η αγορά του σεξ για τα ζώα ανθεί. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι απαγορεύσεις δημιουργούν κερδοφόρες αγορές σε χώρες όπου παραμένει νόμιμη η κτηνοβασία.

Στην Ευρώπη, παρά τις πρόσφατες απαγορεύσεις σε χώρες όπως η Γερμανία και η Δανία, η κτηνοβασία είναι ακόμα νόμιμη στη Φιλανδία, στην Ουγγαρία και στη Ρουμανία.

Με πληροφορίες από koolnews.gr, protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...