21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε δημοπράτηση έργα οδικής ασφάλειας 16,5 εκατ.ευρώ στον ΒΟΑΚ – Ο ΟΑΚ προϊστάμενη αρχή για τα έργα στον ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Σε δημοπράτηση βγήκαν έργα οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ, έναν από τους πλέον θανατηφόρους οδικούς άξονες της Ελλάδας. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης – βελτίωσης – αποκατάστασης του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κρήτης, σε εφαρμογή του Ν. 3481/2006 και με προτεραιότητα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα και μεγάλο αριθμό ατυχημάτων.

Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν κυρίως στην: αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε θέσεις που αυτός έχει υποστεί φθορές, βελτίωση της πρόσφυσης του οδοστρώματος σε τμήματα του Β.Ο.Α.Κ. που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα λόγω ολισθηρότητας και μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ, αφαίρεση οριζόντιας σήμανσης, συντήρηση – ανακατασκευή αρμών διαστολής καταστρώματος γεφυρών, αποκατάσταση τοπικών αστοχιών των στοιχείων της οδού (όπως αποκατάσταση τάφρων σε τμήματα που έχουν υποστεί καθίζηση, αποκατάσταση μεταβατικών επιχωμάτων που έχουν διαβρωθεί κλπ), καθαρισμό οχετών – τεχνικών τάφρων και άρση καταπτώσεων και κλαδοκοπές.

Το κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε 16,5 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 13,3 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου και στις 9 του ίδιου μήνα θα αποσφραγιστούν οι προσφορές.

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σχετικής σύμβασης. Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο ΟΑΚ προϊστάμενη αρχή για τα έργα στον ΒΟΑΚ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...