Σε διαδικασία υλοποίησης η βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας της Σούδας – Αρχές Οκτωβρίου ξεκινά το έργο “πνοής”

Κανένα σχόλιο

Τάσος Βάμβουκας:  Η ανακατασκευή της πλατείας της Σούδας αποτελεί ένα έργο που η κοινωνία της περιοχής και συνολικά του Δήμου μας, την περιμένει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, παρουσία του Αντιδημάρχου Χανίων Γιώργου Ξανθουδάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση έργου “Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας της Σούδας”, αρχικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.224.500 ευρώ και ποσού με την έκπτωση 546.197,92 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του έργου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου, το συγκεκριμένο έργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας της Σούδας (συνολικού εμβαδού περίπου 5.000 τ.μ.), βάσει βιοκλιματικού σχεδιασμού, που σημαίνει ότι στο χώρο αυτό κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, με έντονο το φυσικό πράσινο και εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρής κλίμακας, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

"Sponsored links"

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τονίζει: “Η ανακατασκευή της πλατείας της Σούδας αποτελεί ένα έργο που η κοινωνία της περιοχής και συνολικά του Δήμου μας, την περιμένει εδώ και πολλές δεκαετίες. Αυτή η δημοτική αρχή έφερε εις πέρας αυτό το έργο και παραδίδουμε ένα έτοιμο project στην επόμενη δημοτική αρχή. Σε σύσκεψη που είχαμε νωρίτερα με τους καταστηματάρχες της Σούδας και εκπροσώπους της Ένωσης Επιχειρηματιών της περιοχής, συμφωνήθηκε η έναρξη των εργασιών να γίνει την 1η Οκτωβρίου του 2019, για να μη διαταραχθεί η ζωή στη Σούδα εν μέσω θερινής περιόδου”.

Ο κ. Βάμβουκας συμπλήρωσε: “Αναβαθμίζουμε μια πύλη εισόδου της πόλης μας και ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν των Χανίων. Εμείς θα είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Σούδας Σταμάτης Κολιακουδάκης ανέφερε: “Αποτελεί ένα έργο “πνοής” για τη Σούδα, μετά από πολλά χρόνια αναμονής. Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και αυξάνεται η προσβασιμότητα των επισκεπτών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δημοτική αρχή και στον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα που έφερε εις πέρας αυτό το πολύ σημαντικό έργο”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις