22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σε διαθεσιμότητα από τους Εργατικούς με κατηγορία για αντισημιτισμό ο Κόρμπιν επειδή υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους

Ημερομηνία:

Το κόμμα των Βρετανών Εργατικών έθεσε εκτός κόμματος προσωρινά τον τέως ηγέτη τους Τζέρεμι Κόρμπιν μετά την καταδικαστική γι’ αυτόν απόφαση της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού  ενάντια στην παράνομη ισραηλινή κατοχή εδώ και δεκαετίες κατηγορείται για αντισημιτισμό.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας τέθηκε μέχρι νεωτέρας ο τέως ηγέτης του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η νυν ηγεσία των Εργατικών αποφάσισε επίσης να αναστείλει θέσει την ιδιότητα μέλους του κόμματος του κ. Κόρμπιν, μετά από την παρουσίαση έκθεσης της Επιτροπής Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έκρινε ότι υπό την ηγεσία του το κόμμα παραβίασε το νόμο μη χειριζόμενο όπως έπρεπε τις πολυάριθμες καταγγελίες περί φαινομένων αντισημιτισμού στους κόλπους του.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Εργατικού Κόμματος, «μετά τα σχόλια που έγιναν σήμερα και την άρνησή του να τα ανακαλέσει, το Εργατικό Κόμμα έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Τζέρεμι Κόρμπιν ως την ολοκλήρωση της έρευνας».

O διάδοχος στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος κ. Keir Starmer είπε ότι το κόμμα από εδώ και στο εξής θα έχει γραμμή “μηδενικής ανοχής” στον αντισημιτισμό:

“Είναι μία μέρα ντροπής για το Κόμμα των Εργατικών. Απογοητεύσαμε τους Εβραίους… Λυπάμαι βαθιά για όλο τον πόνο που προκαλέσαμε” είπε. “Ποτέ ξανά δε θα αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε τον αντι-σημιτισμό και ποτέ ξανά δε θα χάσουμε την εμπιστοσύνη σας”

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από πλευράς του ο Κόρμπιν απέρριψε το αποτέλεσμα του πορίσματος, λέγοντας ότι θα αγωνιστεί για τη δικαίωση του στην εσωκομματική έρευνα που ξεκίνησε για το ζήτημα.

Σημειώνουμε ότι οι κατηγορίες που οδήγησαν στο να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο πρώην ηγέτης των Εργατικών δεν ήταν ότι είναι ο ίδιος αντισημίτης αλλά ότι κατά την ηγεσία του άργησε να δράσει ενάντια στον αντισημιτισμό εντός του κόμματος, παρά του ότι σε διαρκείς δηλώσεις του τόνιζε ότι ο αντι-σημιτισμός δεν έχει θεση στο κόμμα των Εργατικών.

Από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία των Εργατικών το 2015 ο Τζέρεμι Κόρμπιν έπρεπε να διευθύνει ένα διχοτομημένο κόμμα. Κάποιοι από τους σύμμαχούς του θεωρούν ότι οι κατηγορίες για αντι-σημιτισμό δεν ήταν τίποτ’ άλλο παρά ένα ακόμα εργαλείο για να υποβαθμίσουν την ηγεσία του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ