Σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση υπέρ της κατάληψης Rosa Nera

Κανένα σχόλιο

Πολλές εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κατάληψης Rosa Nera αλλά και πλήθους συλλογικοτήτων και φορέων που εναντιώνονται στην τουριστική αξιοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι.

Να σημειώσουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά με συμμετοχή αστυνομικής δύναμης και διμοιρίας των ΜΑΤ.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού για τη μακροχρόνια μίσθωση και αξιοποίηση των ακινήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, μεταξύ των οποίων και το κτίριο της κατάληψης Rosa Nera.

"Sponsored links"

Το έγγραφο για την κατακύρωση του διαγωνισμού αναρτήθηκε στο diavgeia.gov.gr, στις  31 Μαΐου 2017, και αφορά τα κτίρια της πρώην Μεραρχίας Κρητών (όπου στεγάζεται η Rosa Nera) και των πρώην Φυλακών Στρατώνων.  Με βάση το έγγραφο η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της “Εταιρείας Αξιοποίησης   και Διαχείρισης  της  Περιουσίας  και  του  Τεχνολογικού  Πάρκου  του  Πολυτεχνείου  Κρήτης” και τα δύο κτίρια παραχωρούνται στην ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία “BELVEDERE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, η οποία εδρεύει στα Χανιά και έχει ΑΦΜ στη ΔΟΥ Χανίων.

Σε ό,τι αφορά την ύπαρξη της κατάληψης στο κτίριο της Μεραρχίας, ήδη από το 2014 στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου έχουν ακουστεί και φωνές για «εκκένωσή της με ευθύνη της Πρυτανείας» όπως είχε προτείνει ο πρώην πρύτανης Ιωακείμ Γρυσπολάκης.

H φωτογραφία από “Νέα Κρήτη”

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today