«Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει φοροδιαφυγή στην Κνωσό», λέει το υπ. Πολιτισμού

Κανένα σχόλιο

«Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει φοροδιαφυγή». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει τώρα το υπουργείο Πολιτισμού με βάση τους ελέγχους που διενήργησαν οι δικές του υπηρεσίες στο πωλητήριο της Κνωσού, όπως καταγράφει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι παραμένει πλέον το πόρισμα της υπηρεσίας ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων.

«Ηταν όλα μια πλάνη;», διερωτάται η εφημερίδα και συνεχίζει με δηλώσεις της προέδρου του Ταμείου Απαλλοτριώσεων, Ασπασία Λούβη.

"Sponsored links"

«Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει φοροδιαφυγή. Από τις δύο εκθέσεις δεν προκύπτει κανένα θέμα», επισημαίνει η πρόεδρος  της υπηρεσίας που διαχειρίζεται τα πωλητήρια στους αρχαιολογικούς χώρους.

Και εν συνεχεία, σημείωσε: «Ως υπηρεσία έχουμε ελεγκτικό μηχανισμό ο οποίος μπορεί να είναι αρχαίος αλλά κάνει τη δουλειά του. Βάσει των ελέγχων γνωρίζουμε πόσα αντικείμενα φεύγουν στο ΤΑΠ, το πωλητήριο στο οποίο χρεώνονται, τον αριθμό των πωλήσεων όπως και των εισπράξεων που αναλογούν σε αυτές τις πωλήσεις. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας για το πώς δηλαδή εξηγείται το εντελώς διαφορετικό κλίμα της υπουργικής απόφασης, απαντά: «Είχαμε μια πάρα πολύ επιθετική ενημέρωση για το θέμα».

To δημοσίευμα επισημαίνει και καταλήγει ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να αναμένει και το πόρισμα της υπηρεσίας ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων.

protothema.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις