15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Χανίων – Αντιπεριφέρεια Χανίων: Να αποφύγουν οι οδηγοί την κυκλοφορία στους δρόμους – Κλειστά τα σχολεία σε Χανιά, Πλατανιά, Κίσσαμο, Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο νομό Χανίων προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα σε πολλούς δήμους. Πολλοί είναι οι πλημμυρισμένοι δρόμοι ενώ σε σημεία της εθνικής οδού η διέλευση δεν είναι εφικτή. Κλειστά τα σχολεία σε Χανιά, Πλατανιά και Κίσσαμο.

Ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κλήσεις που έχει λάβει η Πυροσβεστικής Υπηρεσία για αντλήσεις νερών έχουν ξεπεράσει τις πολλές δεκάδες, ενώ καταπτώσεις δέντρων έχουν υπάρξει σε πολλά του επαρχιακού δικτύου.

Τα πιο έντονα προβλήματα στο Δήμο Χανίων παρουσιάζονται στα Περβόλια, στη Σούδα, στη Χρυσοπηγή.

Προβλήματα υπάρχουν και στον ΒΟΑΚ από Χανιά προς Κίσσαμο στον κόμβο Βαμβακόπουλου. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζει η εθνική στο συγκεκριμένο σημείο αφού και σε προηγούμενες ισχυρές βροχοπτώσεις έχει παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα.

Τα έργα στον Κλαδισσό πάντως βοήθησαν ώστε να μην έχουμε πλημμύρες στην περιοχή.

Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και σε άλλους δήμους, ειδικά στο Δήμο Πλατανιά όπου έχουν υπάρξει κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

Πολλοί κλειστοί δρόμοι και στο Δήμο Κισσάμου ενώ σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται και στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου. Λιγότερα τα προβλήματα στον Δήμο Σφακίων.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου σε συνεννόηση με την Π.Ε. Χανίων αποφάσισαν ότι ο δρόμος από Τοπόλια έως και Μύλους της Τ.Κ. Βλάτους θα παραμείνει κλειστός, μέχρι νεοτέρας, λόγω των κατολισθήσεων και του μεγάλου όγκου νερού που έχει συσσωρευτεί, εντός της Σήραγγας Τοπολίων.

Οι Δήμαρχοι Χανίων και Πλατανιά, έχοντας διαρκή ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και λαμβάνοντας υπόψιν τις τελευταίες προβλέψεις της, που αναφέρουν επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, αποφάσισαν από κοινού:

Να μην λειτουργήσουν την ημέρα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, όλα τα σχολεία των Δήμων Χανίων και Πλατανιά, Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί σταθμοί, διότι, ιδιαίτερα κατά τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία, προβλέπεται ένταση των καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί επίσης το κλείσιμο όλων των σχολείων του δήμου Απόκορωνα ενώ τη νύχτα ίδια ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Κισσάμου

"google ad"

Αντιπεριφέρεια Χανίων: Να αποφύγουν οι οδηγοί την κυκλοφορία στους δρόμους – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω των έντονων ανέμων και βροχοπτώσεων που πλήττουν το Νομό από χθες, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα πλημμυρών, κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) και πτώσεων δέντρων σημειώθηκαν σε όλους τους οδικούς άξονες του Νομού Χανίων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν να κυκλοφορήσουν, όσοι οδηγοί μετακινούνται δε αναγκαστικά, να το κάνουν με πολύ μεγάλη προσοχή και σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Ιδιαίτερα όσοι οι οδηγοί πρόκειται να μετακινηθούν από την επαρχία, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν πρώτα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων στο 28213-40130 / 40131 ή με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη στο 28213-40100, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της κατάστασης στο Νομό.

Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στο εθνικό δίκτυο από Σούδα μέχρι και Πλατανιά.

Έκλεισαν ο δρόμος Ταυρωνίτη – Παλαιόχωρα (τμήμα Νερατζιά – Βουκολιές) και ο δρόμος Περιβόλια – Θέρισο, λόγω των συνεχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Νομό και των επακόλουθων πτώσεων βράχων και δέντρων.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα έκλεισε και ο επαρχιακός δρόμος Καλουδιανά – Τοπόλια – Χρυσοσκαλίτισσα (τμήμα Τοπόλια – Μύλοι), και ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο εθνικό δίκτυο από Σούδα μέχρι και Πλατανιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έχει ήδη προβεί σε όλες τις διαδικασίες προς την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθώς επίσης και να ενημερωθεί η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών/Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών ως «πλημμυροπαθείς», προς αποζημίωσή τους.

Παρακαλούμε για την εφαρμογή των παραπάνω μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ