Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν την Πέμπτη, 14 Μαΐου, στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης “Ο Ερμής” αναφέρεται:

“Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Σωματείου μας, των εκπροσώπων πολιτικών φορέων και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας(ΟΣΜΕ) και του Ε.Κ.Η., σχετικά με το νόμιμο αίτημα μας – απαίτηση διεκδίκησης του δικαιώματος  επαναπρόσληψης των μελών μας, εργαζόμενων οδηγών τουριστικών λεωφορείων, η πολιτεία και οι εργοδοτικοί φορείς οι οποίοι έχουν σύμφωνα με το νόμο την υποχρέωση επαναπρόσληψης όλων των εργαζόμενων με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, κωφεύουν, δεν αποσαφηνίζουν τη θέση τους και δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια, στην κατεύθυνση επαναπρόσληψης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και της  αποκατάσταση της νομιμότητας

"Sponsored links"

Η αδιαφορία της πολιτείας και των εργοδοτικών φορέων- επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, η ευθεία παραβίαση του επί δεκαετίες εφαρμοζόμενου ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο επιβάλλει την επαναπρόσληψη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων από την έναρξη της τουριστικής περιόδου την  1η Μαΐου, καθώς και η αγωνία των χιλιάδων εργαζόμενων οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται στο κενό, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο μη αντίδρασης.

Για όλους τους παραπάνω σημαντικότατους λόγους, η διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την  πραγματοποίηση εκδήλωσης – συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 14/05/2020 και ώρα 11:00 έξωθεν  της περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου κατ’ αυτόν τον τρόπο πλέον, να διεκδικήσουμε την δικαίωση των εργαζόμενων τους οποίους εκπροσωπούμε.

Με απόλυτο σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε συσπείρωση, αγωνιστική ετοιμότητα και καθολική συμμετοχή και παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην πολιτική και εργοδοτική πρακτική για το συγκεκριμένο ζήτημα, και τη θέληση διεκδίκησης του νόμιμου και  αυτονόητου δικαιώματος μας στην εργασία και με τον τρόπο πλέον, να διεκδικήσουμε την δικαίωση των εργαζόμενων τους οποίους εκπροσωπούμε”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις