23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονη στα Μάλια – Εισέπνευσε αέριο γέλιου (hippy crack) και κατέληξε στην εντατική

Ημερομηνία:

Στην εντατική του ΠΑΓΝΗ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια 18χρονη Βρετανίδα που έκανε της διακοπές της στα Μάλια με την διασκέδαση να μετατρέπεται σε τραγωδία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κοπέλα φέρεται να εισέπνευσε αέριο γέλιου και χτες το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση του κοριτσιού είναι σοβαρή ενώ διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές οι συνθήκες που την έστειλαν στο νοσοκομείο. Η 18χρονη περιγράφεται ως ένα λεπτοκαμωμένο κορίτσι και πιθανότατα να μην είχε φάει πριν χρησιμοποιήσει την ουσία γεγονός που πιθανότατα προκάλεσε τις επικίνδυνες παρενέργειες. Η κοπέλα έκανε διακοπές με τις φίλες της στα Μάλια ωστόσο καμία από τις υπόλοιπες κοπέλες δεν είχε κάποια παρενέργεια.

Το αέριο γέλιου

Πρόκειται για το ναρκωτικό «hippy crack» ή, αλλιώς, «αέριο του γέλιου» που έχει κάνει την εμφάνιση του σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα Μάλια και η Χερσόνησος. Πρόκειται για εισπνοή αερίου από ένα μπαλόνι, η οποία προκαλεί ευφορία και ταυτόχρονα χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις.

Η χρήση του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και μάλιστα στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές δικογραφίες από το ΑΤ Χερσονήσου για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από τη χρήση του ωστόσο όλες οι περιπτώσεις αθωώθηκαν καθώς πρόκειται για μια ουσία η οποία δεν είναι απαγορευμένη και μπορεί κανείς να τη βρει οπουδήποτε.

Πάντως, στην Αγγλία που είναι εξαιρετικά διαδεδομένη η χρήση του έχουν προκληθεί αρκετά θάνατοι και έχει απαγορευθεί η χρήση του. Επίσης θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, τύφλωση και πτώση μαλλιών.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=gdhdAktIHtg”]

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...