15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σε πλήρη εξέλιξη το δόγμα “νόμος και τάξη”: Διορία 15 ημερών για εκκένωση όλων των κατειλημμένων κτιρίων από το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ημερομηνία:

Να εκκενώσουν όσα κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, έχουν παρανόμως καταλάβει, ζητεί από τους καταληψίες με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θέτοντας μάλιστα και διορία 15 ημερών για την αποχώρησή τους.

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται:

«Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Τσίπρας: «Δόγμα νόμος και τάξη ως αντιπερισπασμό για το προσφυγικό»

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παλινόρθωση ενός συστήματος που ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας», ενώ μίλησε για «υπερ-δεξιούς υπουργούς», που έχουν επιχειρήσει να αναθεωρήσουν την ιστορία.

Υποστήριξε ότι η «νεοσυντηρητική» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υιοθετήσει ένα «δόγμα νόμος και τάξη», το οποίο λειτουργεί ως αντιπερισπασμός για το προσφυγικό και που οξύνει το πρόβλημα της ασφάλειας.

Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι έφοδοι της Αστυνομίας στα Εξάρχεια αποσκοπούν στην πολιτική κερδοσοκοπία και ότι έχουν κάνει χειρότερη την καθημερινότητα των κατοίκων.

Πάντως, όσον αφορά στο Ρουβίκωνα, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι καταδικάζει «οτιδήποτε είναι έκνομο».

kathimerini.gr, tovima.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...