Σε πλήρη λειτουργία ξανά το κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής

Κανένα σχόλιο

Επεστράφη χθες, 10 Αυγούστου, πλήρως λειτουργικός, ο χώρος της Παλαιάς Ηλεκτρικής στα Αθλητικά Σωματεία και στους κατοίκους της πόλης μας, ως χώρος αθλοπαιδιών, μετά την χρήση του ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων για 33 ημέρες. Να θυμίσουμε ότι στις 29 Ιουνίου, ο Δήμος Χανίων, κλήθηκε να διαχειριστεί μια ανθρώπινη κρίση, καθώς ένα ιστιοφόρο το οποίο νωρίτερα είχε εκπέμψει S.O.S., κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας συνοδεία της FRONTEX, αποβιβάζοντας 138 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων, αρκετές γυναίκες και παιδιά. Η κινητοποίηση του Δήμου Χανίων, για 8η φορά επί της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ήταν άμεση και πολυεπίπεδη. Πέρα από τον συντονισμό και την εποπτεία στην διαχείριση της εν λόγω κρίσεως, ο Δήμος Χανίων από την πρώτη στιγμή, τέθηκε σε καθεστώς συναγερμού και επαγρύπνησης, παρέχοντας και καλύπτοντας, μεταξύ άλλων:

 • τις ανάγκες σίτισης όλων αυτών των ανθρώπων σε καθημερινή βάση
 • τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής εγκαθιστώντας χημικές τουαλέτες
 • την παροχή ειδών ατομικής υγιεινής, αντισηπτικών, στρωμάτων και ρουχισμού
 • την παροχή ανεμιστήρων καθώς και ψυγείων για την διατήρηση τροφίμων και γάλατος για τα παιδιά
 • την εύρεση δυο κατοικιών για την φιλοξενία αντίστοιχων περιπτώσεων ανθρώπων που ήθελαν να φιλοξενηθούν
 • την παροχή εισιτηρίων για μετάβαση στην Αθήνα

Παράλληλα, ενεργοποίησε και ενέπλεξε όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες του Δήμου, (Υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής, Τεχνική Υπηρεσία, Υπηρεσία Πρασίνου, Διεύθυνση Καθαριότητας, ΔΕΥΑΧ, κλπ), δημιουργώντας ένα πλέγμα προστασίας και υποστήριξης στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να απαλύνει το δράμα αυτών των ανθρώπων.

Όλα αυτά συνέβησαν εν μέσω της τουριστικής σεζόν, σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό όπως είναι τα Χανιά, με άρτιο τρόπο, αθόρυβα και διακριτικά, με τον σεβασμό που αντιστοιχεί σε μια ανθρωπιστική κρίση, χωρίς να αναστατωθεί ο κοινωνικός ιστός και η καθημερινότητα των χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας. Ο Δήμος Χανίων, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν θεσμικά ή εθελοντικά, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους, παρά το γεγονός ότι κάποιοι δεν αναγνωρίζουν την συμβολή του Δήμου και των Υπηρεσιών του, χωρίς τις οποίες θα ήταν αδύνατη η φιλοξενία αυτών των ανθρώπων στις καλύτερες δυνατές συνθήκες με δεδομένο την έλλειψη κατάλληλης υποδομής στα Χανιά.

"Sponsored links"

Ο Δήμος Χανίων, επιθυμεί να ευχαριστήσει:

 • την Ελληνική Αστυνομία,
 • την Υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής και την αρμόδια Αντιδήμαρχο,
 • τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό,
 • Τους Γιατρούς του Κόσμου,
 • το Χαμόγελο του Παιδιού,
 • το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Χανίων
 • όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
 • #kritifm1015 playlistΤΡΙΤΗ, 6:00 pm - 8:00 pmΕπιλεγμένα tracks από τους παραγωγούς και εξωτερικούς συνεργάτες του #kritifm1015