21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στο Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ και τη διάθεση των ειδικών καρτών του συστήματος (bluetooth beacon cards) στη συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων – κατόχων ενεργών Δελτίων Στάθμευσης ΑμεΑ, ο Δήμος Χανίων ενημερώνει ότι το σύστημα τίθεται πλέον σε παραγωγική λειτουργία και το Τμήμα Τροχαίας Χανίων παρακολουθεί καθημερινά σε πραγματικό χρόνο (on-line) την παράνομη κατάληψη στις θέσεις αυτές, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι 10 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, στις οποίες έχει ήδη εγκατασταθεί το σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, βρίσκονται στα εξής σημεία:

  1. Πλατεία Δικαστηρίων
  2. Οδός Ελ. Βενιζέλου (έξω από το Εθνικό Στάδιο Χανίων)
  3. Οδός Ελ. Βενιζέλου (έξω από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων)
  4. Πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου (έξω από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων)
  5. Πλατεία Μαρκοπούλου (έξω από το 1ο Γυμνάσιο)
  6. Οδός Σφακίων 10 – 12
  7. Οδός Αποκορώνου (έξω από κατάστημα «Λιλιπούπολη»)
  8. Γωνία Μανουσογιαννάκηδων & Σκαλίδη
  9. Πλατεία Τάλω
  10. Οδός Πετρώφ – Νέα Χώρα

Επιπλέον έχει αναπτυχθεί και η ειδική εφαρμογή app για φορητές συσκευές, ParkALot (Chania) για Android και iOS, η οποία πληροφορεί και τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα αυτών των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, για την τυχόν παράνομη κατάληψή τους και πραγματοποιεί και δρομολόγηση σε αυτές.

Τυχόν κάτοχοι ενεργών Δελτίων Στάθμευσης ΑμεΑ, που δεν έχουν παραλάβει ακόμα την ειδική ηλεκτρονική κάρτα του συστήματος (bluetooth beacon cards), καλούνται να προσέλθουν στο Δημαρχείο Χανίων για να την παραλάβουν. Οι εν λόγω ειδικές κάρτες διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ.

Η παραλαβή θα γίνεται από το Γραφείο Δημότη του Δήμου Χανίων (γωνία Μυλωνογιάννη και Υψηλαντών ισόγειο, είσοδος από οδό Μυλωνογιάννη) καθημερινά από τις 9:30π.μ. έως τις 2:00μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του ενεργού Δελτίου Στάθμευσης ΑμεΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του συστήματος από το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Χανίων στο 2821341705-6-7 , it@chania.gr.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ελένη Ζερβουδάκη, σε δήλωσή της επισημαίνει: “Το δικαίωμα στην προσβασιμότητα είναι υψίστης σημασίας και αποτελεί προϋπόθεση, ώστε τα άτομα με αναπηρία να ζουν ανεξάρτητα και να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία. Με σεβασμό στον άνθρωπο και αποδοχή της διαφορετικότητας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για μια πιο προσβάσιμη πόλη”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...