27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Σε πραξικόπημα κάλεσε η ναζιστική Χρυσή Αυγή – Αποβλήθηκαν οι χρυσαυγίτες από τη Βουλή | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε πραξικόπημα κάλεσε η ναζιστική Χρυσή Αυγή, δια του Κ. Μπαρμπαρούση, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κοινοβουλίου, το οποίο, αποδεχόμενο ομόφωνα σχετική πρόταση του Νίκου Βούτση, αποφάσε να αποβληθούν οι βουλετές του ναζιστικού μορφώματος από την αίθουσα.

Νωρίτερα και σε άμεση αντίδραση των προκλήσεων Μπαρμπαρούση, ο Νίκος Βούτσης είχε προαναγγείλει έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ώστε να αποκλειστούν οι νεοναζί από τις συνεδριάσεις του σώματος.

Ο Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο χαρακτηρίζοντάς τους απάτριδες. Μάλιστα ζήτησε τα κεφάλια Τσίπρα και Παυλόπουλου στις Πρέσπες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Μπαρμπαρούσης κάλεσε «τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της και να συλλάβει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο».

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε – όπως είναι φυσιολογικό – την έντονη αντίδραση των βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνονται από τα έδρανα.

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνέχισε λέγοντας προκλητικά σε όσους αντέδρασαν:«Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Πρόσθεσε ότι η τοποθέτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους – αν υπάρχουν – μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη από τα κόμματα. «Ο λαός θα τους στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» τόνισε, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Αποβλήθηκαν οι χρυσαυγίτες από τη Βουλή 

Στην αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προχώρησε η Βουλή, μετά από σχετική πρόταση του Νίκου Βούτση.

Η πρόταση υιοθετήθηκε ομοφώνως από όλα τα κόμματα, πλην, φυσικά, των χρυσαυγιτών, μετά το φασιστικό παραλήρημα του Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε ανοιχτά τον στρατό σε πραξικόπημα.

Εισηγούμενος την αποβολή των χρυσαυγιτών, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε:

«Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού. Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην ολομέλεια του Σώματος κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους. Διότι πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα. Είμαι σαφής, αυτή η πρόκληση, ύστερα μάλιστα από την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που επί της ουσίας κάλυψε αυτή τη συμπεριφορά, αφορά το σύνολο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και με αυτή την έννοια εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια, για τη στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης. Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές πως είναι προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο την Κυριακή σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας».

"google ad"

Λίγο νωρίτερα, συγκλήθηκαν τα αρμόδια όργανα της Βουλής με εισήγηση, την αποβολή της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, μετά από την πρωτοφανή ανοιχτή πρόκληση – προτροπή του βουλευτή της νεοναζιστικής συμμορίας, Κ. Μπαρμπαρούση «να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ». H ναζιστική πρόκληση καταδικάστηκε από όλα τα κόμματα ενώ ο πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε άμεση Διάσκεψη των προέδρων ώστε να ληφθούν μέτρα κατά των νεοναζί.

Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης ζήτησαν τα κόμματα, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει ότι τα πρακτικά αυτά είναι τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...